Detroit Lions, off-seaon’da bir amacını daha gerçekleştirdi ve takımın devredildiği bu dönemde, Lions’ın en önemli isimlerinden biri olan koç Jim Schwartz’ı takımda tutmayı başardı.

Kontratının bitmesine bir yıl kalan Jim Schwartz ve Detroit, Schwartz’ın kontratının uzatılması konusunda anlaştı. Lions adına konuşan Bill Keenist, Cuma günü yaptığı açıklamada takımın, yeni kontrat ile ilgili herhangi bir detay vermeyeceğini söyledi.

Schwartz ve takım, offseason’da yapılan görüşmelerle ilgili konuşmaktan sürekli olarak kaçınıyorlardı ve hiç kuşku yok ki Lions, koç Jim Schwartz ile yollarını ayırmak istemiyordu.

Schwartz geçen sezon, takımın 2008 sezonunda oynadığı 16 maçta hiç galibiyet alamayıp NFL tarihine geçmesinden yalnızca üç sezon sonra, Detroit’i playoff’lara taşımayı başarmıştı.

Lions, Tennesse Titans’ın bir önceki defansif koordinatörü Jim Schwartz’ı 2009 sezonunda takımın head koçluğuna getirmişti. Lions’ta geçirdiği ilk sezonda Schwartz toplam 16 maçta iki galibiyet, ikinci sezonda altı galibiyet ve geçen sezon 10 galibiyet aldı.

Jim Schwartz’ın geçen sezon yakaladığı başarıyla takım, 1995 sezonundan bu yana ilk kez 10 galibiyete ulaştı ve 1999 sezonundan sonra ilk kez playoff’lara yükseldi.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz