1989 yılında Dallas Cowboys’tan Herschel Walker’ı transfer ederek Minnesota Vikings tarihinin en talihsiz transferini gerçekleştiren ve Vikings’te en uzun süre yöneticilik yapmış olan Mike Lynn, 76 yaşında vefat etti.

Vikings, Lynn’in ölümünü cumartesi günü takımın web sitesinden yaptığı açıklamayla doğruladı.Lynn, 1975 yılından 1990 yılına kadar Vikings’in genel menajerliğini yapmıştı. Lynn, NFL tarihinin en orantısız transferiyle hatırlanıyor. Vikings 1989 yılında, running back Walker için Cowboys’a tam beş oyuncu ve yedi draft hakkını vermişti. Mike Lynn, bu transferle takımın Super Bowl yapabilmesi için tek eksiğini giderdiğini düşünüyordu.

Ancak Walker, Vikings’e hiçbir zaman yararlı olamadı ve Dallas’ın Walker transferinden kazandığı beş oyuncu ve yedi draft hakkı Cowboys’un 1990’larda kazandığı üç Super Bowl zaferine (1992-93-95) büyük katkı sağladı.

Vikings’in web sitesinden yapılan açıklamada Lynn’in ölümünden dolayı takımın derin bir üzüntü içinde olduğu, Vikings’in başarılarında Lynn’in çok yarar sağladığı ve bu zor zamanda inançlarının ve dualarının Lynn’in ailesiyle birlikte olduğu söylendi.

Kulüpten yapılan açıklamada Lynn’in ölüm nedeninden bahsedilmezken, Lynn’in uzun yıllardır sağlık problemleriyle boğuştuğu söyleniyor.

Çok inatçı ve çok renkli bir kişiliğe sahip olduğu bilinen Lynn, Vikings’in bir önceki sahibi Max Winter döneminde, takımda yükselmişti.

Lynn, Vikings’i her sene playoff yapan bir takıma çeviren ve üç Hall of Famer’ın (Randall McDaniel, Chris Doleman ve John Randle) draft edilip geliştirilmesini sağlayan takım ofisinin kurulmasına büyük katkı sağlamıştı.

Aynı zamanda Lynn;  Joey Browner ve Keith Millard’ı da içeren Pro Bowl yıldızlarının draft edilmesinde ve Philedelphia Eagles için sürekli sorun çıkaran ve Minnesota’ya gelince NFL’in en iyi wide receiver’larından birine dönüşen Cris Carter’ın transferinde büyük rol oynamıştı.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz