Indianapolis Colts’un Payton Manning’in yerine, 2012 draftı’nda bir numaradan seçtiği Andrew Luck, Colts formasıyla çıktığı ilk maçta attığı ilk pasında touchdown yaptırdı ve St. Louis Rams’e karşı alınan 38-3’lük galibiyetle ilk NFL preseason maçını kazanmış oldu.

Bu galibiyet Andrew Luck ve takımı Indianapolis Colts için harika bir açılış maçı oldu. Andrew Luck, 10/16 pas isabet oranı yakaladı, toplam 188 yardlık pas oyunu yaptı ve iki touchdown pası verdi. Maçta attığı altı tane isabetsiz pasa rağmen Luck’ın bu hızlı başlangıcı birçok Colts taraftarının gözlerini kamaştırdı.

Luck, ilk NFL hazırlık maçında baskı altında olmasına karşın, rahat bir şekilde topu running back Donald Brown ile buluşturdu. Brown hemen, karşısındaki savunmanın üzerine atıldı ve ardından sahanın sağ tarafından sol tarafına doğru bir koşu oyunu yaptı. Hiçbir defans oyuncusu Brown’u yakalayamayınca, Brown touchdown’u yaptı ve böylece Andrew Luck ilk pasında touchdown yaptırmış oldu.

Attığı ilk pasın touchdown ile sonuçlanmasının ardından Luck, havaya sıçradı ve yüzünde göze çarpan bir gülümseme ile saha kenarına doğru koştu.

Fakat Luck, ilk maçında iyi bir performans çıkarsa da bu onun için sadece bir başlangıç oldu. Andrew Luck’ın normal sezon performansı 2012 NFL sezonunun en çok merak edilen konularının başında geliyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz