Peyton Manning, yeni takımı Denver Broncos’la çıktığı ilk hazırlık maçının ardından duygularını gizleyemedi. Çünkü bu maç Manning için çok önemliydi, efsane quarterback bir sene sonra ilk defa sahaya çıktı.

Manning maçın ardından verdiği demeçte “Bu yolda ne kadar çok çalıştığımı ve ne kadar çok desteklendiğimin farkındayım.” derken “NFL’deki ilk maçımız için Pittsburgh’a gittiğimizde yalnızca maça odaklanacağım .” açıklamasını yaptı.

Manning’in, Broncos forması giydiği ilk maçtaki performansı kısa sürdü ve biraz istikrarsızdı. Fakat Manning, 9 Eylül’de Pittsburgh Steelers ile oynayacakları açılış maçında bu maçın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı umuyor.

Cuma günü Broncos’un Chicago Bears’ı 31-3 mağlup ettiği maçın ilk anlarında Manning, touchdown çizgisinin yakınlarında interception attı. Bir süre sonra da oyundan alınan yıldız quarterback, maçın geri kalanını kenardan seyretti.

Maçta bütün gözler Manning’in üzerindeydi ve sonuç dört kez MVP seçilen Manning için karışık oldu. Fakat Manning’in, kol kaslarını zayıflatan ve Indianapolis Colts’a veda etmesine neden olan sinirlerindeki sakatlık yüzünden geçen sezonu kaçırdığını düşünürsek, sonuç hiç de sürpriz olmadı. Ayrıca Manning, Chicago Bears maçına Denver ile yapacak birçok şeyinin olduğunu  ve hala bitmediğini göstermek için çıktı. Bu da head koç John Fox’u etkiledi.

Fox,Manning’in performansı üzerine verdiği demeçte “Manning, kendini geliştirmeye devam edecek.” derken “Bu, bütün takım için çok zorlu bir dönem. Ama çok güzel bir başlangıç yaptık.” açıklamasını yaptı.

Serin ve yağışlı geçen perşembe geçen perşembe gecesinde Manning, 4/7 pas isabet oranı yakaladı ve toplam 44 yardlık pas oyunu yaptı fakat Chicago Bears’ın defensive end’i Julius Peppers ve linebacker’ı Brian Urlacher ile pek fazla mücadeleye girmedi. Manning’in maçta az süre alması, belki de onun gerçek performansını ilerideki maçlarda görmemizi sağlayacak.

Yazan: And Kaan Yılmaz