Haftasonu Denver Broncos, ikinci hazırlık maçında Seattle Seahawks’a 30-10 yenildi. Aynı zamanda bu maç quarterback Peyton Manning’in yeni takımı Broncos’un preseason’da aldığı ilk mağlubiyet oldu.

Maçın ikinci çeyreğinde Peyton Manning’in isabetsiz bir pas atmasının ardından, bir defans oyuncusu dört kez NFL MVP’si seçilen yıldız quarterback’i yere devirdi. Bu andan itibaren Denver taraftarları Manning’i bağırarak yüreklendirdiler ve yıldız quarterback ayağa kalkınca bütün taraftarlar onu alkışlamaya başladı.

Manning, maçın ilk devresinin tamamında forma giydi ancak istatistikleri oldukça vasattı. Yıldız quarterback 16/23 pas oranıyla oynadı, toplam 177 yardlık pas attı yaptı ve maçı iki interception ile tamamladı. Ama Manning’in istatistikleri maçın gerçek hikayesini anlatmıyor. Manning’in attığı birçok harika pası Broncos receiver’ları kontrol edemedi. Örneğin, Broncos tight end’i Jacob Tamme mutlak bir touchdown pasını yedi. Manning de, eski günlerindeki gibi, takım arkadaşlarının bu hatalarından sonra onları azarlamayı ihmal etmedi.

Manning, ilk interception’unu Broncos ve Seahawks oyuncularının oluşturduğu karmaşanın içine attı. Böyle pasları preseason boyunca çok fazla atmış olan Manning, bu interception’da büyük bir şanssızlık yaşadı. İkinci interception’u ise, Manning’in maç boyunca attığı en kötü pastı. Bu kötü pas, Manning’in atmak istediği oyuncunun yakınına bile ulaşmadı.

Seahawks maçındaki etkili performansına rağmen, yıldız quarterback hala tam hazır görünmüyor. Fakat ilerleyen günlerde Manning’in eski performansına dönmesi bekleniyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz