NFL’in, takımların kadrolarını 90 oyuncudan 75 oyuncuya indirmeyi zorunlu tutmasının ardından birçok takım kadrolarındaki bazı oyuncuları serbest bırakmaya başladı. Pazar günü bu takımlara Seattle Seahawks da katıldı ve wide receiver Terrel Owens’ı serbest bıraktı.

38 yaşındaki Owens, Pazar günü öğlen saatlerinde Twitter hesabından serbest bırakıldığını duyurdu ve öğleden sonra Seahawks da, Owens’ın serbest bırakıldığını resmi olarak açıkladı. Owens, tweetinde “Bundan sonra artık bir Seahawk değilim.” derken “Bana fırsat tanıdıkları için Seahawks organizasyonuna çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Seahawks koçları, Owens’ın NFL’de 18 ay hiç forma giymemiş olması nedeniyle geçtiğimiz off-season döneminde wide receiver’ın formunu yakından takip etmişlerdi ve oyuncunun performansı günden güne artıyordu.S eahawks kadrosunun bu geniş kapsamlı çalışmasının ardından 7 Ağustos günü Terrel Owens, Seattle ile 1 yıllık anlaşma imzaladı. Bu anlaşma Seattle’ın ilk pre-season maçının hemen öncesinde gerçekleşti ve Owens, pre-season’ın ikinci haftasında Denver Broncos’a karşı forma giydi. Ancak Owens’ın bu maçtaki performansı, yakalayamadığı paslarla akıllarda kaldı.

Denver maçında Owens, Matt Flynn’in 46 yardlık harika touchdown pasını yakalayamadı. Ayrıca receiver, Broncos karşısında tutmaya çalıştığı beş pasın hiçbirini yakalayamadı ve cuma akşamı Kansas City Chief karşısında da bir pası tutamadı. Böylece tecrübeli wide reciever preseason’ı yalnızca iki reception ile tamamladı. Bu iki reception da Kansas City Chiefs maçında geldi. Owens ilk reception’unda Seahawks’ın bu sene 3. turda draft ettiği quarterback Russell Wilson’un 40 yardlık pasını yakaladı. İkinci reception ise yalnızca bir yardlıktı.

Yazan: And Kaan Yılmaz