Perşembe sabahı 2012 NFL sezonunun açılış maçında Dallas Cowboys, geçtiğimiz sezonun şampiyonu New York Giants’ı New York-MetLife Stadyumu’nda 24-17 mağlup etmeyi başardı. Böylece Cowboys, 1 Ocak 2012’de 31-14 mağlup olduğu Giants’tan rövanşı almış oldu.

Yeni yılın ilk günü oynanan o maç, Cowboys’u NFC East şampiyonluğundan etmiş ve NFL şampiyonluğuna giden yolda Giants’ın önünü açan maç olmuştu. Giants’ın aldığı o galibiyet bu sezonun ilk maçı için bir büyük bir moral kaynağı olmuştu fakat New York mağlup olmaktan kurtulamadı.

Karşılaşmada üç touchdown pası atan Cowboys quarterback’i Tony Romo, maç sonrası verdiği röportajda “Karşılaşmanın ardından yalnızca galibiyetimiz veya mağlubiyetimiz akıllarda kalacaktı.” derken “Bu yüzden önemli olan sahaya çıkıp en iyi oyunumuzu oynamaktı. Ayrıca bu maçta, son NFL şampiyonuna ve NFC East’teki güçlü rakiplerimizden birine karşı mücadele ettik. Geçmişte sezonun ilk maçlarında kaç kez Giants’la karşılaştığımızı bilmiyorum ancak maçın ve atmosferin çok zorlu olduğunu söylemeliyim. Takım olarak da bu atmosferi çok rahat kaldırdık ve iyi bir iş çıkardık.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Cowboys-Giants maçında, lig hakemlerinin grevde olması nedeniyle, yedek hakemler görev yaptı. Fakat yedek hakemler maçta iyi bir performans gösterdi ve herhangi yanlış veya tartışmalı bir karar vermedi. NFL yöneticisi Ray Anderson da hakemlerin bu kusursuz performansları hakkında, maçın devre arasında verdiği demeçte “Önceden de söylediğimiz gibi hiçbir problem olmadı.” açıklamasını yaptı.

Karşılaşmada Cowboys quarterback’i Romo toplam 307 yardlık pas attı, running back DeMarco Murray toplam 131 yardlık koşu oyunu yaptı ve Giants karşısında harika bir iş çıkaran wide receiver Kevin Ogletree iki touchdown’a imza attı. Ogletree’nin performansı gecenin sürprizi olarak değerlendirildi.

Cowboys’un yıldız tight end’i Jason Witten ise toplam 10 yardlık yalnızca 2 reception yapabildi. Witten, dalağındaki yırtık sebebiyle preseason döneminde birçok maç kaçırmıştı ve yıldız oyuncunun açılış maçında forma giymesinin çok zor olduğu düşünülüyordu. Fakat Witten açılış maçına çıktı ve karşılaşmadaki etkisiz performansı takım arkadaşları tarafından kapatıldı.

Yazan: And Kaan Yılmaz