Green Bay Packers, Perşembe gecesi Chicago Bears’ı, evi Lambeau Field’da ağırladı ve Bears’i 23-10 mağlup etmeyi başardı. Aaron Rodgers ve takım arkadaşlarının sert Bears savunmasına zor anlar yaşattığı karşılaşmada, Packers’ın savunması Bears quarterback’i Jay Cutler’ı deyim yerindeyse soyup soğana çevirdi. Packers savunmasının bu harika performansı, Jay Cutler’a yalnızca bir touchdown pası imkanı tanıdı ve tam dört interception atmasına neden oldu.

NFL’in en büyük rekabetlerinden biri olarak kabul edilen Packers-Bears takımlarını karşı karşıya getiren maçta, birçok yıldız sahadaydı ve karşılaşmanın en göze çarpan pozisyonu Green Bay’in gerçekleştirdiği fake field goal oyunu oldu.

İkinci çeyrekte Packers field goal için dizildiği anda punter Tim Mashtay, Bears savunmasını aldattı ve topu end zone’a doğru hızla koşan tight end Tom Crabtree’ye attı, pozisyon touchdown ile sonuçlandı.

Pozisyonu kenardan izleyen Packers’ın yıldız quarterback’i Aaron Rodgers ise verdiği demeçte “Tight end Crabby’i, end zone’a doğru koşarken gördüm ve buna inanamadım.” derken “Bu gerçekten çok cesurca oynanmış bir pozisyondu ve eğer bu tip pozisyonlara kalkışıyorsanız, pozisyonu sayıyla sonuçlandırmak zorundasınız.” açıklamasını yaptı.

Bu pozisyon dışında geri kalan çoğu şeyi Packers savunması yaptı ve Jay Cutler’a, ikisi Packers cornerback’i Tramon Williams’a olmak üzere, toplam dört interception attırdı. Ayrıca maç boyunca pas atma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Cutler karşılaşmada, yaklaşık yarısı Packers linebacker’ı Clay Matthews’dan olmak üzere, toplam yedi kez sack yedi. Bears’ın bu sezon kadrosuna kattığı wide receiver Brandon Marshall ise bu sert Packers savunması karşısında toplam 24 yardlık yalnızca iki pas tutabildi.

Packers’ın Bears karşısında sergilediği bu performans, sezonun açılış maçında alınan beklenmedik San Fransisco 49ers yenilgisinin olumsuz etkilerini sildi.

Yazan: And Kaan Yılmaz