Pazar günü New York Giants, oyun kurucusu Eli Manning’in pas oyunları anlamında NFL kariyerinin en üretken maçını çıkarttığı karşılaşmada, Tampa Bay Buccaneers’ı New York MetLife Stadyumu’nda 41-34 mağlup etmeyi başardı.

Giants’ın 2010 sezonu sonrasında Washington Redskins’den kadrosuna kattığı running back Andre Brown, Buccaneers karşısında bitime yalnızca 34 saniye kala yaptığı iki yardlık koşu oyunu ile touchdown’a imza attı ve Giants’a galibiyeti getirdi. Fakat Giants hücum oyunlarının büyük bir kısmı, birçoğu wide receive’lar Hakeem Nicks ve Victor Cruz’la oynanmak üzere, Manning’in yaptığı toplam 510 yardlık pas oyunlarından geldi.

Ayrıca Andre Brown’un yaptığı touchdown aslında Hakeem Nicks için hazırlanmış 50 yardlık pas oyunun sonunda, Nicks’in Buccaneers defansı tarafından yere indirilmesinin ardından yapılan snap ile geldi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine Giants iki touchdown ve bir conversion’la başladı ve skoru 34-27 ile lehine çevirdi. Maçın bitimine tam iki dakika kala ise Buccaneers quarterback’i Josh Freeman’ın, cornerback Micahel Coe’nun yerine oyuna giren bir diğer Giants cornerback’i Justin Tryon üzerinden Buccaneers wide receiver’ı Mike Williams’a attığı 41 yardlık touchdown pası ile Bucs skoru 34-34’te eşitledi. Tampa Bay’in yaptığı bu beklenmedik touchdown’a Andre Brown’un bitime saniyeler kala yaptığı touchdown ile karşılık vermesiyle maç Giants için kabus gibi bitmekten kurtuldu.

Eli Manning, ilk devrede Bucs’a 21 sayı kazandıran ve maçı 27-13 Bucs lehine çeviren üç interception attı ancak toplam 510 yardlık pas ile takımını toparladı. Özellikle Manning’in, Buccaneers cornerback’i Ronde Barber üzerinden Victor Cruz’a attığı 80 yardlık touchdown pası, maçın en etkileyci pozisyonlarından biriydi. Victor Cruz’un yaptığı bu touchdown’u Andre Brown’un yaptığı iki puanlık koşu oyunu takip etti ve bitime 6 dakika 48 saniye kala Giants skoru 27-27’de eşitlemeyi başardı. Bu pozisyonun ardından Buccaneers’in hücum takımı top kaybı yapınca, Giants 67 yard’ı dört oyunda geçti ve karşılaşmanın bitimine 4 dakika 2 saniye kala, Eli Manning’in Giants tight end’i Martellus Bennet’e attığı 33 yardlık touchdown pası ile New York skoru 34-27’ye getirdi.

Maçı üç TD pası ile tamamlayan Manning, attığı 510 yard pas ile Giants tarihinde bir maçta en fazla yard pas atan ikinci quarterback oldu .Bu alanda Giants rekorunun sahibi ise Phill Simms. Simms 13 Ekim 1985’te Cincinnati Bengals karşısında tam 513 yardlık pas oyunu yapmıştı. Ayrıca Sims’in Bengals karşısında yaptığı toplam 513 yardllık pas oyunu,NFL tarihinde bir maçta yapılan en uzun 5. pas oyunu olma özelliğini hala koruyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz