New Orleans Saints sezon başındaki kural dışı takım içi ödül sistemiyle kaybettiği koçlarını ve oyuncularını mumla arıyor. Sezona üç mağlubiyetle başlayan Saints’in haftaya Green Bay ile oynayacak olması da bu sezon için hiç iç açıcı gözükmüyor.

Rakamlara bakacak olursak Saints, ligin onuncu en güçlü hücumuna sahip olmasına rağmen savunmalarının son sırada olması 0-3 gibi bir başlangıcı rakamlar üzerinden açıklıyor. Brees takımı en iyi pas hücumu kategorisinde 5. sıraya kadar çıkarmış olsa da savunmasının yetersizliği tecrübeli QB’nin takımı sırtlamasına engel oluyor.

Cezası kaldırılan defans kaptanı J.Vilma ise dizindeki sorunlar nedeniylen halen daha takıma katılmamış olması bu sonuçlardaki bir diğer etken. Bunun dışında ise defans koordinatörlerinin süresiz olarak NFL’den men edilmesi de defans sisteminde büyük aksaklıklara sebep verdi.

8. hafta ile beraber “geçici head koçun geçici head koçu” olan Aaron Kromer yerini geçici head koç Joe Vitt’e bırakacak olsa da takımın bu haftalarda alabilecek galibiyetlerle playoff şansını kovalaması gerçekten uzak bir ihtimal.

Peki bu sezon Saints’i daha neler bekliyor? Önümüzdeki hafta Packers önünde alınıcak olası bir mağlubiyet ile playoff şansını çok zora sokacak olan ekibin, kendi grubunda bulunan güçlü Atlanta Falcons ile hiç maç yapmamış olması Saints için başlı başına bir engel.

Saints, grubunda kalan tüm maçları kazansa bile 14.hafta Giants 16.hafta Cowboys ile karşılaşacak ekip muhtemelen NFC East grubundaki playoff yarışındaki kızışıklığının tam ortasında kalacak. Önümüzdeki haftayla beraber her maç Saints için altın değerinde. Saints taraftarları için gerçektende her hafta diken üstünde bir sezon olacak…

Saints’in Bu Sezon Cezalı Oyuncu ve Koçlarının Listesi:

Jonathan Vilma, LB: 2012 Sezonu (Ceza Kaldırıldı)
Anthony Hargrove, DE: 8 Maç (Ceza Kaldırıldı)
Will Smith, DE: 4 Maç (Ceza Kaldırıldı)
Scott Fujita, LB: 3 Maç (Ceza Kaldırıldı)

Gregg Williams, Savunma Koçu: Ömür Boyu NFL’den men cezası
Sean Payton, Head Koç:   2012 Sezonu
Mickey Loomis, Genel Menajer: 8 Maç
Joe Vitt, Asistan Head Koç ve Linebacker Koçu:  6 Maç