1- New York Jets (1-0): Başarılı olsalar da, olamasalar da bu yılın en çok konuşulan takımı olacakları kesin. Preseason’da TD yaptıramayan Mark Sanchez birbirinden güzel üç TD pası yaparak resmen MVP performansı sergiledi. Geçtiğimiz yıl Kate Upton’la birlikteliği ve hızlı NYC yaşantısı ile saha dışında daha çok konuşulan Sanchez’e yeni sözleşme ve Tebow yaramış. Her ne kadar abartılı bir şöhrete sahip olsa da Tim Tebow’un iyi bir karakter olmasıyla takımda arkadaşlık üst seviyelere çıkmış. Fazla kilolarından az da olsa kurtulan head coach Rex Ryan ve offensive coach’u Tony Soporano’nun ne yaptığını pek anlayamasak da Mets Life Stadium’da Bufalo Bills’i ezdiler. Tebow’u RB pozisyonunda oynatmaları da TV başındaki bizler için çok eğlenceli oldu. İkinci çeyreğin başında 21-0 öne geçtikten sonra bu diferansı korumayı başardılar. Bills’in pas kanallarından üç top çalarak birçok kez savunmadan hücuma çıktılar. Başta söylediğim gibi; Jets bu sene manşetten inmez…

2- Dallas Cowboys (1-0): NFL açılış maçında geçtiğimiz yılın şampiyonu Giants’ı Tony Romo’nun önderliğinde devirdiler. 22/29 isabetle 307 yard pas atıp üç TD yaptıran Tony Romo’nun güvenli oyunuyla geçtiğimiz yıl playoff’u kaçırmalarına sebep olan maçın rövanşını aldılar. Giants cornerback’lerini, Romo’nun attığı kritik topları tutup iki TD yapan WR Kevin Ogletree resmen dağıttı. Dört yıldır kadroda olmasına rağmen sıradan bir oyuncu olan WR Kevin Ogletree kariyerin ilk TD paslarını bu maçta tuttu. Dez Bryant’la birlikte Romo’nun pasları ile çok iş yaparlar…

3- Chicago Bears (1-0):
 Geçtiğimiz yıl QB Jay Cutler’ın sakatlığının ardından playoff’u kaçıran Bears ilk maçında sezona harika giriş yaptı. Pek sevmesem de Cutler hücum kitabındaki oyunları gayet başarılı uygulattı. Kusursuz Bears savunmasının yanında bu yıl Chicago’da bolca koşu oyunu izleyeceğimizin sinyallerini Colts maçıyla aldık. Raiders’dan gelen RB Micheal Bush, Colts karşısında iki TD koşusu yapmayı başardı. Takımın en büyük hücum silahı Matt Forte’yle birlikte tüm sezon savunmaları göbekten delecekler.

4- New England Patriots (1-0): Tarafsız olmaya çalışsam da ligin en iyi QB’si Tom Brady’yi izlerken methiyeler dizmeden yazmak zor oluyor. Pats hücumlarında ben olsam herhalde her maç bir TD yapardım(!) Brady’nin müthiş alan görüşü ve ideal şiddetle attığı paslarla 302. NFL TD’sini yaptırarak tüm zamanların 5.sırasına yerleşti. Ridley, Hernandez ve Gronkowski’nin Brady’ye ayak uydurduğu Titans maçında çaylak Hightower’da savunmada önemli işler yaptı.. AFC’nin en güçlü Super Bowl adayı oldukları kesin…

5- Washington Redskins (1-0): Rams ile yaptıkları draft takasıyla müthiş iş yaptıklarını güçlü New Orleans deplasmanında gösterdiler. Robert Griffin III ilk maçında bu ligin geleceği olduğunu herkese gösterdi. Maç boyunca baskıyı sırtlayarak iki TD pası atıp 320 yard pas atan RG3 geçen yılın “loser” takımı Redskins’i playoff’a taşıyabileceğini gösterdi. Çaylak RB Alfred Morris’in iki TD koşusu yaptığı maçta Saints’in son çeyrek baskısına rağmen maçı kazandılar.

6- San Francisco 49ers (1-0): 2010 Super Bowl şampiyonu, geçen yıl normal sezonunun en iyi takımı Packers’ı savunmalarıyla bezdirdiler. Sezon başı gönderilmekle yüz yüze gelen daha sonra sözleşmesi yenilenen QB Alex Smith hatasız oynayarak iki TD pası attı. RB Frank Gore ile Packers savunmasına beklenen koşuları yapmayı başaran Niners’da geçen yıla göre en büyük gelişme ise Giants’dan gelen Manningham ve yaşayan efsane Randy Moss’un Vernon Davis’le birlikte takımın pas oyunlarını gözle görülür şekilde üst seviyeye çıkarmasıydı. Jim Harbough’un kurduğu kusursuz savunmanın yanında Niners’ın hücumlarıda bu yıl çok konuşulur. NFC’deki en ciddi Super Bowl adayı olarak gözüktüler.

7- Detroit Lions (1-0):
 Geçen senenin flaş takımı Lions kendi evinde zayıf Rams karşısında yenilmekten son anda kurtuldu. Ligin kalburüstü QB’si olması beklenen Matthew Stafford’ı direkt sonuca tesir eden üç interception atarak takımını kabus yaşattı. Son drive’da attığı uzun mesafeli pasları Calvin Johnson’ın tutmasıyla kendini affettirme fırsatı bulan Stafford 10 saniye kala Kevin Johnson’a attığı TD pasıyla takımını galibiyete taşıdı. 48 pasta 32 isabet ile 355 yard takımını ileri taşıyan Stafford’ın kritik hatalar yaptığı Rams maçında takımın yıldızı “The Megatron” Calvin Johnson inanılmaz toplar yakalayarak henüz Madden lanetinden etkilenmediğini gösterdi.

8- Denver Broncos (1-0): GM John Elway’in cesur kararıyla Tim Tebow’u Jets’e gönderip, ligin en saygı duyulan QB’si Peyton Manning’in Broncos’a gelmesiyle normal sezonun ilk maçında reyting rekorları kırıldı. Bir daha futbola dönemez denecek kadar ciddi bir sakatlığı atlatan tecrübeli QB Broncos takımında herkesin saygısını şimdiden kazanmış. Zorlu Steelers savunmasına karşı takımını çok iyi yönetip 253 yard pas atıp iki TD yaptıran Manning’in liderliğiyle maçı kazandılar. Maç bitiminde head coach John Fox’ın maç topunu Peyton Manning’e verdiği konuşmada duygulanmadık desek yalan olur…

9- Baltimore Ravens (1-0): 
Preseason’ı Terrel Suggs’ın savunmadaki boşluğunu doldurmak için yaptıkları denemelerle geçiren Ravens geçtiğimiz yıl playoff oynamayı başaran Bengals karşısında farklı kazandı. Savunmadaki başarılı oyunlarının yanı sıra hücumda da kusursuz oynayan Ravens’da Joe Flacco isabetli pas oranıyla 299 yard ve iki TD attı. Takımın en önemli hücum silahı Ray Rice iki TD koşarak farkı yaratan isim oldu.

10- Minesotta Vikings (1-0): Preseason’da sakatlığı nedeniyle oynamayan Adrian Peterson’ın müthiş koşularıyla Jaguars’ı yenmeyi başardılar. 2 TD yapan Peterson’ın yanı sıra genç QB Ponder’da interception atmayınca maçı kafa kafaya götürmeyi başardılar. Uzatmada FG ile kazanarak sezona iyi başladılar. Ponder’ın end-zone’a daha cesur ve isabetli paslar atmadıkça hücum Peterson’ın koşularına kalacak…

11- Houston Texans (1-0): 
Her maç kapasitelerinin üstünde oynamayı başarıyorlar. Geçtiğimiz yıl üçüncü QB ile sezona devam etmelerine rağmen beklentilerin üzerine çıkmışlardı. QB Matt Schaub takımı iyi yönettiği maçta farkı Tannehill’in paslarını bloklayan deffensive-line oyuncuları yarattı.  Sevgili Kaan Kural’ın “toros” benzetmesini yaptığı Arian Foster iki TD koşarak Dolphins savunmasına zor anlar yaşattı. Texans sakatlık yaşamazsa playoff’un iddialı takımlarından biri olacaktır.

12- Philadelphia Eagles (1-0): Dört interception atan Micheal Vick’in şansının yaver gitmesiyle Browns’ı zorda olsa yenmeyi başardılar. Bir dakika kala Clay Harbour’a maçı kazandıran TD pasını atmadan önce interception yapmanın kıyısından dönen Vick kronik sakatlığının etkisini hala atamadığını hissettirdi. LeSean McCoy’da bir çok pası tutamayarak kötü bir gün geçirdi. Galibiyete rağmen Eagles’ın son şampiyon Giants, Cowboys ve Redskins’in olduğu NFC East’de işi çok zor.

13- Atlanta Falcons (1-0):
 Normal sezon maçlarında yıldız performans sergileyip playoff maçlarında sönen Matt Ryan ilk haftaya damgasını vurdu. Chiefs deplasmanında özellikle ikinci yarı hücumdaki etkinliğiyle Falcons sezona galibiyetle başladı. 299 yard pas, 3 TD yaptıran Ryan birde rushing TD yaparak tek başına Chiefs’i dağıttı. Julio Jones emektar Tony Gonzalez’in yükünü hafifletecek bir oyun sergiledi.

14- San Diego Chargers (1-0): 
Potansiyeline rağmen ligin en istikrarsız takımı olan Chargers division’larındaki rakibi Raiders’ı Oakland’da yendi. Phillip Rivers’ın 231 yard pas atıp bir TD yaptırdı. Chargers’a galibiyeti dirençli savunmaları ve 5 FG’ü de sayıya çeviren Kaeding getirdi diyebiliriz.

15- Tampa Bay Buccaneers (1-0): İyi bir takım olmalarına rağmen geçtiğimiz yıl yakın geçen maçları kaybederek ligden erken kopmuşlardı. Kendi evlerinde oynadıkları Panthers maçını kazanarak lige iyi bir giriş yaptılar. Savunmadaki koşu oyunlarına aldıkları önlemlerle ilk yarı rakiplerine sayı şansı dahi vermediler. İlk yarıda yarattıkları diferansı maç sonuna kadar korudular. Buccaneers’ın çaylağı D.Martin 24 kez koşu için kullanılmasıyla bu yılki hücum stratejilerinde en önemli parça olacağını gösterdi.

16- Arizona Cardinals (1-0): Ellerinde Larry Fitzgerald gibi bir süper yıldız olmasına rağmen hala Skelton, Kolb gibi vasatın altında QB’lerle oynayan Cardinals sezona galibiyetle başladı. Kazanmalarına rağmen umut vermiyorlar.

17- Green Bay Packers (0-1): İki yıldır ligi domine eden Packers kendi evinde NFC’deki ciddi rakiplerinden 49ers karşısında kötü bir yenilgi aldı. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ortaya çıkan dağınıklık sürüyor. Ligin en iyi QB’si Aaron Rodgers’ın da basın toplantısında söylediği gibi Niners’ın güçlü savunmasında çok zorlandılar. Geçtiğimiz yılda sezonun ilk maçında punt-return ile TD yapan Randall Cobb, Niners maçında da 75 yard’lık bir koşuyla spekteküler bir TD yapmayı başardı. Koşu oyunlarını geliştirmek için Packers’a gelen Cedric Benson’da Niners duvarına toslamasıyla mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Lige müthiş giren Bears ile yapacakları maçta alınacak bir mağlubiyet ile Packers krize girebilir…

18- Carolina Panthers (0-1):
 Geçen yılın çaylağı Cam Newton’ın önderliğinde playoff’u hedefleyerek başladıkları sezonda Tampa Bay’e yenildiler. İki interception atmasına rağmen kötü olmayan bir performans sahaya koyan Newton ve Panthers hücumları ilk yarıdaki skorsuz oyunları nedeniyle maç boyunca geride kaldılar. Cam Newton’ın bu maçta yeteri kadar koşu mesafesi yapmaması seyir zevki olarak hayal kırıklılığı yaşattı.

19- Pittsburgh Steelers (0-1):
 Geçtiğimiz yıl wild-card round’da elendikleri Sports Authority Field’da yine Broncos’a yenildiler. 2000’li yılların efsane kadrosu Steelers’da yaşlanmayla düşüşün başlandığı bu maçta da gözlemlendi. Big Ben Roethlisberger, Mike Wallace’ı yeterince kullanamadı. İki TD atmasına rağmen en kritik yerde topu Tracy Porter’ın kucağına atınca maçı kazanma ümitlerini yitirdiler. Dillere destan defensive-line ise Manning’i yeterince rahatsız edemedi…

20- Jacksonville Jaguars (0-1):
 Geçtiğimiz yılın en kötü QB’lerinden biri olarak değerlendirdiğim Blaine Gabbert’ın iki TD pası atıp takımını iyi yönettiği Vikings maçında uzatmada kaybettiler. Maçı uzatmaya FG ile götürmeyi başardılar. Halen istediği kontratı alamadığı için bu maça kadar uzun süre takımdan ayrı kalan Maurice Jones-Drew üzerinden oynadıkları oyunlarla hücumda tutunmaya çalıştılar. Çaylak Justin Blackmon topla az buluşsa da bu takım için önemli olacağını gösterdi.

21- Cincinati Bengals (0-1): Genç kadrolarıyla geçtiğimiz yıl iyi bir performans sergilemelerine rağmen kendilerinden güçlü takımları yenmeyi başaramayan Bengals bu olumsuz istatistiği sürdüreceğe benziyor. Ravens karşısında hücum ve savunmada varlık gösteremediler. Packers’a giden Cedric Benson’ın yerine gelen, kısa mesafeli koşularda ligin en iyilerinden olan Ben Jarvis Green-Ellis’in Bengals oyun sistemine pek uyacağını sanmıyorum. Benson’ın gidişini çok arayacaklar diye düşünüyorum.

22- New Orleans Saints (0-1): Teknik ekipte Sean Peyton’dan sonra Vitten’ın da ceza almasıyla büyük bir kriz yaşayarak sezona başlayan Saints kendi evinde Redskins’e yenilerek kötü başlangıç yaptı. İnatçı QB Drew Brees’in önderliğinde son çeyrekte imkansızı başarmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Üç TD pası atmasına rağmen iki interception yapan Brees’in kötü pas yüzdesi de ilk üç çeyrek Saints’in maçtan kopmasını sağladı.

23- Bufalo Bills (0-1): 
Geçtiğimiz yıla flaş bir başlangıç yapmalarına rağmen sezonun ikinci yarısında büyük bir mağlubiyet serisine imza attılar. Nedense bu süreç QB Ryan Fitzpatrick’in sözleşme yenilediği döneme rast geldi(!) Birbirinden kritik üç interception atarak takımını hücumdayken defalarca avlatan Fitzpatrick’in yaptığı üç TD kimseyi yanıltmasın. Bu gidişle AFC’nin averaj takımı olurlar…

24- New York Giants (0-1): Şampiyon Giants geçen yılki gibi sıkıntılı bir regular season geçireceği şimdiden belli. QB Eli Manning’in Victor Cruz ve Hakeem Nicks’i yeterince kullanamaması hücum opsiyonlarını daralttı. Geçtiğimiz yıl Pats’i yıkan TD’nın sahibi Ahmed Bradshaw ile bir çok kez koşu oyunu deneseler de istedikleri kadar oyunu ilerletemediler. Eli Manning’in sezon öncesi NFL RB’i olamaz dediği (!) rekortmen sprinter Usain Bolt şu stilde oynayan Giants’da çok iş yapar…

25- Cleveland Browns (0-1): Geçen yıl iyi savunmalarına ayak uyduramayan hücumları nedeniyle ligin alt sıralarından kurtulamayan Browns bu yılda aynı sıkıntıyı yaşayacağa benziyor. Çaylak Brandon Weeden’ı ilk 11’e süren Browns geçtiğimiz yılı aradı. Dört interception atan Weeden’a rağmen savunmalarıyla maçı kazanacakken son bir dakikada gelen TD ile bir sayıyla maçı verdiler. Diğer çaylak Trent Richardson faydalı koşularla takımına kazandırdığı 1st down’larda dikkatlerden kaçmadı.

26- Indianapolis Colts (0-1): Hall of Fame QB Peyton Manning’i serbest bırakarak Draft’ın bir numarası Stanford’lı Andrew Luck çevresinde bir gelecek düşünen Colts, Bears karşısında sahadan silindi. Üç interception atarak istatistiklerde hayal kırıklılığı olarak görünen Andrew Luck takımı kötü yönetmedi. Geçtiğimiz yıl silik görünen Reggie Wayne, Manning ile olan uyumunu Luck ile kısa sürede yakalayabilir. Güçlü Bears savunmasında belli standartları yakalayan Colts savunmada darmadağındı. Micheal Bush ve Matt Forte’nin koşularına karşılık veremediler.

27- Miami Dolphins (0-1): 
Peyton Manning’i almaları beklenirken Matt Moore’u elde tutup çaylak Ryan Tannehill ile sezona devam etme kararı alan Dolphins ilk maçında Texans’a yenildi. Tannehill’in attığı üç interception takımı moralman dibe indirdi. Preseason’da iyi işler çıkaran Tannehill’in attığı pasların yüksekliğinin alçak olması her maç minimum 2-3 TD yapacağını gösteriyor. Geçen yıla benzer bir sezon yaşayacaklarını tahmin ediyorum…

28- St. Louise Rams (0-1): Sezon başında ikinci tur draft haklarını Redskins ile takas yaparak RG3’ü seçmekten kaçıp Sam Bradford’ın çevresinde bir gelecek için çalışmalara başladılar. Geçtiğimiz yıl ligin sondan ikinci takımı olmasının en büyük sorumlusu olan Sam Bradford’ın nispeten iyi bir oyun çıkardığı maçta Matthew Stafford’ın ikramlarıyla maçı kazanma noktasına geldiler. 10 saniye kala Kevin Smith’i savunmada kaçırmaları pahalıya mal oldu.

29- Oakland Raiders (0-1):
 Chargers karşısında hücumda varlık gösteremediler. Bunun en büyük sebebi hem koşu hemde pas oyunlarının tamamen Darren McFadden üzerine kurulmasıydı. Bears’a kaptırdıkları Micheal Bush’un eksikliğini hissedecekler.

30- Kansas City Chiefs (0-1): Head coach Romeo Cranel’in göreve gelmesiyle geçen yıl namağlup Packers’ı tek yenen takım olmalarıyla bu yıla umutla girmelerine rağmen Falcons’a farklı yenildiler. En iyimser bakınca bile orta sıraların takımı olmaktan öteye geçemeyecekleri belli.

31- Tennese Titans (0-1): Ligin en iyi takımlarından Pats karşısında varlık gösteremediler. Maçla birlikte geçici QB’leri Jake Locker’ı da kaybetmiş olabilirlerç Playoff Hunt’da olmaları zor…

32- Seattle Seahawks (0-1): Packers’ın yedek QB’si Matt Flynn’ı transfer etmesine rağmen sezona preseason’da iyi işler yapan çaylak Russell Wilson ile başlayan Seahawks divisionlarındaki rakipleri Cardinals’a yenildi.Geçtiğimiz yıl olduğu gibi hücumda Marshawn Lynch’i sıkça kullanan Seattle ilk maçında pek ışık vermedi.