2012 NFL Draftı’nın iki numarası Robert Griffin III, NFL kariyerine oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Griffin III, Washington Redskins formasıyla çıktığı ilk NFL maçında, New Orleans Saints karşısında 19/26 pas oranı yakaladı ve iki touchdown’u da içeren toplam 320 yardlık pas oyunu yaparak izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Griffin III’nin bu performansı Redskins’in, offseason boyunca başta efsane quarterback Drew Brees olmak üzere oyuncularının antrenmanlara çıkmayı reddetmesi gibi skandallarla boğuşan Saints’i 40-32 mağlup etmesinde büyük rol oynadı.

Washington Redskins’in büyük umutlarla seçtiği Griffin III karşılaşmada, Pierre Garcon’a attığı 88 yardlık touchdown pasını da içeren ilk sekiz pasının hepsinde hedefi buldu. Griffin III’nin Garcon’a attığı 88 yardlık o pas, NFL tarihinde ilk kez forma giyen bir quarterback’in attığı en uzun ikinci pas oldu.

Redskins’in çaylak running back’i Alfred Morris ise toplam 96 yardlık koşu oyunu yaptı ve iki touchdown’a imzasını attı. Ayrıca Redskins formasıyla ilk kez bir NFL maçına çıkan wide receiver Aldrick Robinson, toplam 52 yardlık dört reception yaptı ve bir touchdown pası yakaladı.

Saints’in yıldız quarterback’i Drew Brees ise oyun karakterine aykırı olarak attığı pasların isabeti konusunda büyük sıkıntı yaşadı ve paslarının yalnızca %46’sı hedefi buldu, ayrıca Brees iki tane de interception attı. Ancak Brees, gösterdiği bu beklenmedik performansa rağmen, yaptığı toplam 339 yardlık pas oyunu ve attığı üç touchdown pası Saints’in maçta kalmasını sağladı. Fakat karşılaşmanın kırılma noktası, Redskins safety’si Reed Doughty’nin Brees’in attığı pası Redskins gol çizgisinin yakınlarında yakalaması oldu.

Yazan: And Kaan Yılmaz