New York Jets Pazar gecesi sezonu hızlı açtı ve AFC East’teki rakiplerinden Buffalo Bills’i, quarterback Mark Sanchez’in harika performansı ve ilk yarıda yapılan mükemmel savunma ile 48-28 mağlup etmeyi başardı.

Maç öncesinde, Jets ve head koç Rex Ryan’a yönelik bütün eleştirilere ve şüphelere rağmen takım, Bills karşısında galip gelmesini bildi. Karşılaşmada Sanchez, iki tanesi 2012 NFL draftında Jets tarafından 43. sırada seçilen wide receiver Stepehen Hill’e ve bir tanesi de Jets’in diğer wide receiver’ı Jeremy Kerley’e olmak üzere, toplam üç touchdown pası attı.

Offseason döneminde New York Jets hakkında birçok şey yazılıp çizilmişti ve preseason döneminin ilk üç maçında Jets hücum takımının hiç touchdown yapamamasının ardından takımın normal sezondaki performansı büyük bir merak konusu olmuştu.

Karşılaşmada Jets birçok touchdown yapmasına rağmen, bu touchdown’lardan yalnızca biri Jets’in açılış maçında en çok sayı yapmasını beklediği running back Shonn Greene’den geldi ve bu touchdown için Greene sadece bir yardlık bir koşu oyunu yaptı.

Ayrıca maçta,J ets’in bu sene büyük umutlarla Denver Broncos’tan transfer ettiği Tim Tebow ikinci çeyrekte, uygun pozisyonda hiç yard kat edememesinin ardından MetLife Stadyumu’ndaki Jets taraftarları tarafından ıslıklandı. Taraftarın bu tepkisi nedeniyle, video board’da “Lütfen sessiz olunuz, Jets hücum edecek.” uyarısı yayınlandı.

Jets, Bills karşısında sergilediği harika performansa rağmen, toplam 195 yardlık koşu oyununa engel olamadı ve bu 195 yardlık koşu oyununun 169 yard’ı Bills running back’i C.J. Spiller’dan geldi.

C.J. Spiller,Jets maçında yaptığı 169 yardlık koşu oyunu ile kariyer rekoru kırdı. Dört kez Pro Bowl yapmış olan Jets cornerback’i Darrelle Revis ise kafasına aldığı darbe sonucu dördüncü çeyrekte maçı bıraktı.

Yazan: And KaanYılmaz