Geçtiğimiz haftalarda, Carolina Panthers’ın quarterback’i Cam Newton’a yönelik birçok eleştiri yapılmıştı ve yıldız quarterback, Detroit Lions quarterback’i Matthew Stafford da aralarında olmak üzere birçok NFL quarterback’i ile karşılaştırılmıştı.

Newton’a yapılan son eleştiriler de deyim yerindeyse sınırı fazlasıyla aştı. NFL kariyerinde bir Pro Bowl MVP ödülü bulunan Hall of Fame quarterback Warren Moon ise bu eleştirilere ırk faktörünün neden olduğunu söyledi fakat Newton,Moon ile aynı fikirde değil.

Bir Afro-Amerikan olan Newton, Çarşamba günü ESPNChicago.com adresinden yayınladığı röportajında “Moon’un demeçlerini tam olarak bilmiyorum fakat söz konusu ırk ayrımı ve futbol arasında kesinlikle bir bağlantı olamaz.” dedi.

Newton’a yapılan bu ağır eleştirilerin kasıtlı olmadığı düşünülüyor fakat yıldız quarterback’in, medyada diğer NFL quarterback’lerinden çok daha fazla eleştirildiği bir gerçek.A yrıca Newton’un sergilediği performanstan memnun olmayan birçok insan da var.

22 Ekim Pazartesi günü Panthers genel menajeri Marty Hurney’in takımdan kovulmasının ardından geçtiğimiz hafta Newton için çok zor geçmişti.

Newton yine çarşamba günü Charlotte Observer gazetesine Hurney’in kovulması ve kendisine yapılan eleştiriler hakkında verdiği demeçte “Bu tip olaylar, yaptığımız işin doğasında var.” derken “Yaptığımız işin gerçek anlamda ne olduğunu bu Pazartesi anladım. Hurney’in takımda kalması için yapabileceğim bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Ona çok saygı duyuyorum. Bana karşı yapılan eleştirilere de en güzel cevabı sahada göstereceğim performansla vereceğim.” açıklamasını yaptı.

Newton, eski performansını yakalayacak bir oyuncu. Bu yüzden eğer oyununu daha ileriye taşırsa, yıldız quarterback’e yönelik eleştiriler son bulacaktır. Newton’u eleştiren eleştirmeyen herkesin ortak fikri bu.

Yazan: And Kaan Yılmaz