Pazar günü New York Giants’ın Washington Redskins’i 27-23 mağlup ettiği karşılaşmada Redskins quarterback’i Robert Griffin III, NFL kariyerinin en inanılmaz maç sonunu oynadı ve twitter, MVP tweet’leriyle dolup taştı.

New York Giants quarterback’i Eli Manning’in ise bu tweetler’den birine adeta sahada şu şekilde verdi: “Bütün sezonki performansımı izlemediniz mi?” Maçın bitimine yaklaşık 90 saniye kala Manning’in, Giants wide receiver’ı Victor Cruz’a attığı 77 yardlık touchdown pası Giants’a galibiyeti getiren hareket oldu.

Bu pas oyunu, Redskins safety’lerinin yaptığı inanılmaz hata nedeniyle, Griffin’in Redskins wide receiver’ı Santana Moss’a attığı 30 yardlık touchdown pasından 15 saniye sonra geldi. Griffin’in Moss’a attığı bu touchdown pası, maçı kazandıracak hareket gibi görünüyordu fakat etkisi uzun sürmedi.

Bu mükemmel maç sonu, iki quarterback içinde çok kötü geçen ikinci devrenin sonunda gerçekleşti. Manning oyun karakterine aykırı olarak maç boyunca attığı paslarda istediği isabet oranını yakalayamadı, boşta olan Giants oyuncularını göremedi ve ikinci yarıda tam iki tane interception attı.

Yazan: And Kaan Yılmaz