Detroit Lions, bu sezon erken pes etmek istemediğini bu hafta yaptığı takasla gösterdi. Lions, Jacksonville Jaguars’a verdiği orta turlardan bir draft hakkı karşılığında wide receiver Mike Thomas’ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Lions yeni wide receiver’ı Thomas’tan, geçen hafta ayağını kıran ve sezonu kapatan Nate Burleson’un yerini doldurmasını bekliyor. NFL’de ikinci yılını geçiren bir diğer Lions wide receiver’ı Titus Young ise son haftalarda sergilediği performansla Lions’ın yıldız wide receiver’ı Calvin Johnson’ın ardından takımın 2. wide receiver’ı konumunda gelmişti.

Ayrıca Lions’un üçüncü wide receiver’ı Ryan Broyles da her an patlamaya hazır bir oyuncu bu nedenle Thomas takası daha çok Lions bench’ini güçlendirmek için yapılmış görünüyor ancak Thomas’dan, Lions’ın üç veya dört receiver’la oynadığı setlerde oyuna etki etmesi bekleniyor.

2009 yılı draft’ında Jaguars tarafından 4. turda draft edilen Thomas’ın NFL kariyeri oldukça istikrarsız. Thomas, 2009 sezonundan bu sezona kadar 52 kez starter olarak sahaya çıktı ve bu 52 karşılaşmada toplam 1,768 yardlık, 171 reception yaparken altı touchdown’a da imzasını attı. Fakat bu sezon yalnızca, toplam 80 yardlık 13 reception yapabildi. Ayrıca Thomas, punt returner olarak da görev yapabiliyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz