San Fransisco 49ers’ın yedek quarterback’i Colin Kaepernick, Pazartesi günü Chicago Bears’a karşı alınan 32 – 7’lik ezici galibiyetin mimarı oldu. Kaepernick, starter quarterback Alex Smith’in yokluğunda 16/23’lük pas isabet oranı yakaladı, toplam 243 yardlık pas oyunu yaptı ve iki touchdown pasının altına imzasını attı.

Kaepernick’in bu harika performansı 49ers head koçu Jim Harbaugh’yu fazlasıyla etkiledi fakat koç yine de, önümüzdeki maçlarda kimin starter quarterback olacağı konusunda temkinli konuştu.

Harbaugh karşılaşmanın ardından verdiği demeçte “Eli sıcak oyuncularla yola devam edeceğiz. Fakat şu anda quarterback pozisyonunda iki tane elim sıcak oyuncumuz var.” derken “Smith’in mi yoksa Kaepernick’in mi starter quarterback olacağına ilerleyen günlerde karar vereceğiz.” dedi.

Head koç Harbaugh’nun maç sonrasındaki demeçleri, bu hafta ortalığı fazlaca karıştırması beklenen “Smith mi,Kaepernick mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Kaepernick, birçok baskıya rağmen karşılaşmada kusursuza yakın bir performans gösterdi ve harika paslar attı. Bears’ın yedek quarterback’i Jason Campbell, maç boyunca 49ers outside linebacker’ı Aldon Smith’in yaptığı sack’lerden kaçamazken Kaepernick, adeta bir All-Pro quarterback’i gibi oynadı.

Smith sakatlıktan kurtulup starter quarterback pozisyonuna geri dönse bile, Kaepernick her zaman bench’te hazır olarak bekleyecek ve 49ers için Super Bowl yapamamanın bir başarısızlık olacağı bu sezonun geri kalanında, eğer Smith beklenen verimi veremezse Kaepernick bench’te fazla oturmayacak.

Alex Smith starter olduğu son 26 maçın 20’sini kazandı fakat şu zamanlarda 49ers quarterback’i genç Kaepernick’in rüzgarını ensesinde hissediyor gibi görünüyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz