Pazar günü Miami Dolphins ve Indianapolis Colts takımları arasında oynanan maç, Miami ve Indiana şehirlerinin yavaş yavaş yıldızı haline gelmeye başlayan iki quarterback’i karşı karşıya getirdi ve karşılaşma Indianapolis Colts’un 2012 NFL Draftı’nda ilk sıradan seçtiği Andrew Luck’ın şovuna dönüştü.

Colts, zorlu Dolphins karşılaşmasını 23-20 kazanmasını bildi. Maçta Dolphins quarterback’i Ryan Tannehill de iyi bir performans sergilemesine rağmen Luck’ın gösterdiği performans bir çaylak quarterback’ten beklenmeyecek derecede mükemmeldi.

Luck maçta toplam 433 yard pas attı ve NFL tarihinde bir maçta en fazla yard pas atan çaylak quarterback oldu. Böylece Indianapolis Colts’un gelecek vadeden quarterback’i, Cam Newton’ın geçen sezon 432 yardla kırdığı ve bir daha kırılması çok zor olarak görülen rekoru kırmayı başardı. Ayrıca karşılaşmayı iki touchdown ile tamamlayan Luck, 105.6 QB reytingi ile maçı tamamladı.

Colts’un geçici head koçu Bruce Arians, Luck bu muhteşem performansı ile ilgi verdiği demeçte “Luck, karşılaşmada sanki bir Pro Bowl quarterback’i gibi oynadı.” açıklamasını yaptı.

Luck, Dolphins karşısında bir koçun quarterback’ten yapmasını beklediği her şeyi yaptı. Karşılaşma boyunca sack’lerden kaçtı ve topu sürekli karşı sahaya geçirmeye çalıştı. Maçta Colts hücum takımı iki net touchdown pasını düşürmeseydi, herhalde Luck’ın istatistikleri çok daha inanılmaz olacaktı.

NFL’de bir maçta en fazla yard pas atan çaylak quarterback’ler şu şekilde:

Bir maçta en fazla yard pas atan çaylak QB’ler:
YılOyuncu, TakımYard
2012Andrew Luck, Colts433
2011Cam Newton, Panthers432
2012Ryan Tannehill, Dolphins431
2011Cam Newton, Panthers422
2009Matthew Stafford, Lions422
2006Matt Leinart, Cardinals405

Yazan: And Kaan Yılmaz