Washington Redskins’in çaylak quarterback’i Kirk Cousins, Pazar günü Cleveland Browns’a karşı 38 – 21 ile kazanılan karşılaşmada, toplam 329 yardlık pas oyunu yaptı ve sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyen yıldız quarterback Robert Griffin III’nin yokluğunu aratmadı. Bu galibiyetle Redskins, üst üste 5. galibiyetini almış oldu.

Bir NFL maçına ilk kez ilk 11’de başlayan Cousins, karşılaşma boyunca touchdown getiren bütün pas oyunlarını Redskins wide receiver’ı Leonard Hankerson ile yaptı ve Redskins, bileği burkulan quarterback’i RG3’nin yokluğunu maç boyunca hissetmedi.

Geçen hafta da Baltimore Ravens ile oynanan karşılaşmada Griffin’in sakatlanmasının ardından oyuna giren Cousins, Redskins’in 2007 sezonundan beri en uzun galibiyet serisini elde etmesinde (5 maç ile) ve takımın, New York Giants ve Dallas Cowboys ile birlikte NFC Doğu Grubu’nun liderliğine oturmasında Redskins’in görünmeyen kahramanıydı.

Karşılaşmada Browns’un çaylak running back’i Trent Richardson, iki touchdown koşusu fakat Richardson’un bu etkileyici performansı, 2012 sezonunda oynadığı 14 maçta yalnızca 5 galibiyet alabilen Browns’u Redskins önünde galibiyete taşımaya yetmedi.

Yazan: And Kaan Yılmaz