Detroit Lions’ın “Megatron” lakaplı yıldız wide receiver’ı Calvin Johnson,cumartesi akşamı Atlanta Falcons’a 31 – 18 kaybedilen karşılaşmada yaptığı reception’larla NFL tarihinin bir sezonda en çok receiving yard alan oyuncusu olmuştu.

Lions quarterback’i Matthew Stafford, Cumartesi akşamı ,Johnson’a toplam 225 yardlık 11 pas attı ve Johnson böylece bu sezon tam 1,892 yardlık pas tutmuş oldu. Yıldız oyuncunun şimdiki hedefi ise bu hafta Bears karşısında 2,000 yarda ulaşmak.

Cumartesi akşamı Lions üst üste 7. yenilgisini alsa da stadyumu dolduran bütün taraftarlar yalnızca “Calvin, Calvin” diye tezahürat etmişlerdi ve 1.96 boyundaki Johnson da kendisine yapılan bu tezahüratları boşa çıkarmamıştı.

Calvin Johnson, San Fransisco 49ers’ın Hall of Famer wide receiver’ı Jerry Rice’ın 1995 yılında 1,848 yardla kırdığı rekoru tarihe gömmeyi başardı. Johnson, Bears karşısında 108 yard daha yaparsa 2,000 lakabına ulaşıp, Titans koşucusu Chris Johnson’ın CJ2K lakabına ortak olacak.

Johnson, Falcons maçının 4. çeyreğinde, Stafford’ın attığı pası yakalayıp her zamanki gibi daha fazla yard kat etmek için son sürat koştu. Bu pozisyonda toplam 26 yard alıp Jerry Rice’ın rekorunu kıran yıldız wide receiver, rekoru kırmasının ardından saha kenarına doğru koştu ve topu, yoğun tezahüratlar arasında babasına verdi.

2007 yılı NFL Draftı’nda Detroit Lions’ın ikinci sıradan seçtiği Georgia Tech kökenli Johnson karşılaşmanın ardından verdiği demeçte “Bu rekoru 49ers’ın yıldız receiver’ı Jerry Rice gibi birinden devralmak çok büyük bir başarı.” dedi.

Jerry Rice ise ESPN’e verdiği röportajda “O, inanılmaz.” derken “Onun sahada gösterdiği muhteşem performansları seyretmek çok hoş ,o gerçek bir yetenek ve Megatron lakabını da fazlasıyla hak ediyor. Hiçbir zaman rekorunuz kırılmasını istemezsiniz fakat eğer biri gerçekten rekorunuzu kıracaksa ,ben o kişinin Megatron olmasını tercih ederim.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz