Dallas Cowboys, bu sezon oynadığı 14 karşılaşmada aldığı 8 galibiyet 6 mağlubiyet ile NFC Doğu Grubu’nda Washington Redskins ve New York Giants ile beraber liderlik koltuğunda oturuyuor.

Cowboys’un sahibi Jerry Jones, geçen hafta Pittsburgh Steelers’a karşı uzatmada 27 – 24 ile kazanılan karşılaşmanın ardından, Giants’ın Atlanta Falcons’a deyim yerindeyse 34 – 0 ile ezilmesi nedeniyle playoff şanslarının hala devam ettiğini iddia etti.

Jones, Fort Worth Star-Telegram gazetesine verdiği demeçte “Sezon öncesinde, bu sezonki senaryonun farkındaydık.” derken “Takım olarak, bu sene NFC Doğu’nun liderlik koltuğuna oturabileceğimize inanıyorduk ve şu an gelinen tabloda da grup liderliğine çok yakınız ve Giants’ın, 2011 normal sezonunu vasat geçirip sezon sonunda nasıl Super Bowl şampiyonluğuna ulaştığını düşündüğümüzde, bu sezon aynı senaryoyu yaşama ihtimalimiz hiç de imkansız değil.” açıklamasını yaptı.

NFL’de daha sezonun bitimine iki hafta var fakat NFC Doğu Grubu’nda şimdiden tie-break senaryoları yazılmaya başlandı ve geçen sezon Giants’a boyun eğerek playoffları kaçıran Cowboys, bu sene de bir tie-break maçıyla sezonu erken kapatmak niyetinde değil. Fakat Jones, geçen sezon oynadığı 16 maçtan yalnızca 9 galibiyet çıkarabilmiş olan New York’un, Super Bowl zaferine ulaşmasını takdir ettiğini gizlemiyor.

Cowboys şu an, bu sezonki ilk 11 maçta sadece 5 galibiyet alabilen Cowboys’tan çok farklı bir durumda ve art arda gelen üç galibiyet hiç kuşkusuz Jones’un,b u sezon için kurduğu planlara olan inancını iyiden iyiye artırdı.

Ocak ayında Cowboys’un nerede olacağını kestirmek şu an için zor fakat takımın, ekonomik olarak sıkıntılı geçen bu dönemde kurumsal olarak önemli adımlar attığı da bir gerçek.

Yazan: And Kaan Yılmaz