Dallas Cowboys quarterback’i Tony Romo, Pazar günü Philedelphia Eagles’a karşı 38 – 33 ile galip gelinen karşılaşmada NFL kariyerinin 166. touchdown pasını attı ve bu touchdown pasıyla Romo, Cowboys tarihinin en çok touchdown pası atan oyuncusu oldu.

Romo böylece, Cowboys kariyerinde üç Super Bowl şampiyonluğu ve bir Super Bowl MVP ödülü bulunan Hall of Famer quarterback Troy Aikman’ın 12 yıllık rekoru tarihe gömmüş oldu.

Rekoru getiren touchdown pası, Cowboys wide receiver’ı Dez Bryant’la oynanan 23 yardlık pas oyunuyla geldi. Romo, bu rekoru Cowboys kariyerinde ilk 11 olarak çıktığı 89. karşılaşmada kırdı.

Troy Aikman ise 1989 ve 2000 sezonları arasında forma giydiği Cowboys’ta starter olarak 165 maça çıkmıştı.

Romo, Aikman’ın rekorunu kırmasına rağmen, yaptığı toplam pas oyununda ve isabetli attığı toplam pas sayısında hala Aikman’ın gerisinde.

Romo ve Aikman’ın ardından en çok touchdown pası atan Cowboys quarterback’i, attığı 155 touchdown pasıyla Danny White. Danny White’ı ise 153 touchdown pasıyla, kariyerinde iki Super Bowl şampiyonluğu bulunan Hall of Famer quarterback Roger Staubach takip ediyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz