2012-2013 NFL sezonunda mutlu sona sekiz takım kaldığında en ilgi çeken karşılaşmalardan biri normal sezonun ilk haftasında oynanan maçın rövanşı halinde geçecek olan Green Bay Packers – San Francisco 49’ers maçıydı.

Green Bay Packers senenin başında tökezlese de sakatlardan dolan boşluğu dolduran genç oyuncular çabuk alışmış, ligin en iyi 5 savunmasından biri olmasa da Aaron Rodgers ve pas hücumunun maç kazanmasına engel olmamıştı. Senenin sonuna doğru bazı “uzman”ların Super Bowl favorisi olmuştu.

San Francisco ise ligin tam takımlarından biriydi. Frank Gore ile etkili koşu oyunlarına Alex Smith’in ilk roundda draft edilen oyuncu kalitesine ulaşmış pas performansı eklenince hücumda en az Atlanta kadar başarı yakalamışlardı. Defansta ise 1-2 maç hariç en güçlü takımlara sahayı dar edebilecek yeteneğe sahiplerdi. Bütün bu bolluk içinde Alex Smith’in sakatlığıyla yerini alan, alınca da bir daha Smith düzelse de yerini vermeyen oyun kurucu Colin Kaepernick çıktı sene ortasında.

San Francisco savunması iyi oynadı, ama aslında Green Bay’in hücumunu durdurup maçı kazandı diyemeyiz. Aaron Rodgers’ı bir interception dışında yavaşlatamadılar; ve sadece pas oyununa bakarsak Aaron Rodgers’ın Kaepernick’ten daha iyi oynadığını söyleyebiliriz. Peki o zaman San Francisco maçı nasıl kazandı?

İşte burada Kaepernick’in gerçek mucizesi ortaya çıktı. Daha önce de oynadığı maçları izlemiştim, ama bu adamın bu kadar hızlı koşabildiğini bilmiyordum. NFL’in yeni modası Zone Read hücumunu uygulayan çok takım var; Seattle, Carolina, Redskins… Hatta Green Bay’in önceki haftaki rakibi Minnesota bile sakatlıktan dolayı yedek QB’siyle bu sistemde oynamıştı. Ancak Joe Webb ile Kaepernick’i karşılaştıramayız. 49’ers oyun kurucusu türlü rekorlara imza atarak 181 yard koşup Green Bay’i tek kelimeyle dağıttı. Topla oynama süreleri SF 38 dakika, GB 22 dakika oldu maç sonunda.

22 dakikada 31 sayı bulmak kolay değildir, hem de playoff deplasmanlarında. Üstelik San Francisco gibi güçlü bir savunmaya karşı bu Green Bay hücum oyununa söylenecek söz yok. San Francisco turu hücumuyla, ve bu hücumu sayesinde topu rakibe koklatmayarak buldu. Bu performansla oynarlarsa Super Bowl’u kazanmaları çok olası, hatta şu haliyle benim Super Bowl favorim 49’ers.

Eğer Pro Bowl sirkini saymazsak önümüzde üç şahane maç var. Bunların hepsini canlı seyretmenizi tavsiye ediyorum ve iyi haftalar diliyorum. Bu arada Colin Kaepernick’i müdafaa etmek zorunda kalmayın ve futbol zevkiniz azalmasın.