Ben Sercan Eryaz, Selimiye Parslar’ın kurulmasında başında bulunan ve takım arkadaşlarımızla birlikte bu birliği iki yıl boyunca ayakta tutmaya çalışırken işlerin peşinde koşuşturan kişiyim. Bilindiği gibi federasyonumuzun ligi geç başlatması bizim açımızdan çok ciddi zararlara yol açtı. Takımımızın kuruluşundan beri olan borçlardan dolayı ve ligin geç başlamasının oyuncu kaybetmemize yol açması takımımızı bu yıllık askıya almak zorunda kaldığımızı üzülerek bildirmek isterim. Bu duruma nasıl geldiğimizi özetle açıklayabilmek ve camiaya duyurabilmek için Kaan Özaydın’dan bu yazıyı yayınlamasını rica ettim.

Ligimiz amatör klasmanda yer alan bir lig olduğu için zaten para kazanmadığımız bir oyunda hiç bir destek olmadan takımı ayakta tutmak inanın çok ama çok zor oluyor. Bir takım destekler bulmanıza rağmen bir süre sonra onlarda ilk aksilikte sizi yarı yolda bırakmakta.

Takımımızın bu imkânsızlıklara rağmen iki yıl süresince futbola olan katkıları şunlardır:

İki oyuncumuzu Amerika’daki lise-üniversite seviyesinde takımlara gidebilmesi için referans olduk. İki lise seviyesindeki oyuncumuz temel eğitimini bizde aldıktan sonra Amerika’daki liselerde seçmelere girip sadece bizden aldıkları temel eğitim sayesinde oraya seçilmiş durumdadır ve bir oyuncumuz şuanda Amerika’da oynamaktadır.

Bir oyuncumuz NCAA’de gelecek yıl oynayabilmek için okullara başvurmuş ve bir okul tarafından seçilmiş, gerekli SAT sınavlarını başarı ile tamamlamış gelecek yıl NCAA’de oynamak üzere Haziran ayında Amerika’ya gidecektir.

Ligimizi desteklemek amaçlı Parslar TV organizasyonumuz sayesinde evinizde orta kalitede de olsa maçları yorumlu izleyebileceğiniz bir ortam hazırladık. Şu anda lig içerisinde başlangıcı Parslar olan 10’dan fazla oyuncumuz bulunmaktadır. Bu kişiler temel eğitimlerini bizden almış ve başka takımlara gitmek istediklerinde (istisna kişiler hariç) hiç bir zorluk çıkartılmadan transferleri hiç bir ücret talep edilmeden yapılmıştır.

Bizim tek gelirimiz oyuncu aidatları ve arada bir destek olabilecek anne-baba firmaları olarak adlandırdığımız sponsor şirketlerdi. Hiç bir kurum veya kuruluşun altında bulunmadık ve profesyonel ruh içerisinde bu işi devam ettirdik.

Ligin ertelenmesinden dolayı oyuncularımızın çoğu maç yapılmayacak havasına girdiği için disiplinsizleşen bir ortam oluşmaya başladı ve bazı kopmalar yaşandı. 35’e yakın antrenman sayımız var iken bu sayı ligin ertelenmesinin ardından 15-20 arasına düştü. Tek gelir kaynağımız oyuncular olduğu içinde toplam aidat gelirimiz azaldı bunun sonucunda adam gibi antrenmanlar yapamamaya başladık (Çoğunlukla ışıksız sahalarda antrenman yaptık).

Başlamayan bir ligimiz olduğu içinde sponsor bulduğunuzda adamlara bilmediğiniz bir tarih için sponsorluk talebinde bulunamayacağınız için de dışarıdan bir para girişi de maalesef ki olmadı. Bunun sonucunda ise geçmişe yönelik ve güncel borç toplamımız 9.500 TL olmuş durumdadır. Daha geçen yılki Eskişehir deplasmanımıza giderken bindiğimiz otobüsün parasını federasyonumuz ile olan bir iletişim kopukluğundan bize söz verilen tarihte ödenmemesinden dolayı hala 300 TL geçen yılki deplasman otobüsümüze borcumuz bulunmaktadır.

Bu kadar kötü şartlar içerisinde iken zar zor idare ettiğimiz takımımız 15 kişilik bir kadro ile kaldığı için de artık bu sezon devam edemeyeceğimizi bildirmek isteriz. Ligde eşleştiğimiz takımlardan çok özür dileriz.

Kuruluş tarihimizden beri 200 üzerinde bireye eğitim vermiş toplamda 70 lisanslı oyuncu oynatmış olan takımımız geçici olarak bir toparlanma dönemine girmiştir. Bu sürecin ne getireceği belirsiz durumdadır.

Oyuncularımızın futbol aşkını söndürmemek için de, kardeş takımımız olan Yeditepe Eagles ile anlaşmış olup oyuncularımızın Yeditepe Eagles’a transferleri yapılmış ve bu kişiler 2013 sezonunda ve daha sonrasında kariyerlerine Eagles çatısı altında devam edecektir.

Camiamıza duyurulur…

Yazan: Sercan Eryaz