Geçtiğimiz sezonlar da hep son anlarda lige çıkmayı bir türlü başaramayan Koç Stallions bu sezon iki senedir kaçırdığı bir üst lige çıkma şansını yakalayacak gibi duruyor. Her sezon getirtiği oyuncu ve koçlarla bu sene oldu olacak derken bir türlü çıkamayan ekibin hafta sonu kendi evinde Anadolu Rangers ile yaptıkları maçta izleme şansını yakaladım.

Peki bu Stallions takımını bir önceki iddialı takımlardan farklı yapan ne?

Öncelikle bu takımın O-Line ünitesi geçtiğimiz senelere göre çok daha üstün. Biraz iddialı bir açıklama olabilir ama birinci lig takımlarının büyük bir kısmında bu kadar iyi bir  O-Line ekibi olmayabilir. Ne kadar formdalar veya ne kadar futbol oynamaya hazırlar onu bilemiyorum ama gününde ve formda bir Stallions O-Line’ı kesinlikle maçı takım adına çok rahatlatır.

Tabi Stallions’ın hücum gücü sadece O-Line ünitesiyle sınırlı değil. Amerikalı oyun kurucuları Codi Boek paslarıyla oldukça etkili, aynı zamanda pasta zorlandığı zaman oyunu pocket dışına taşıyıp koşarak da takıma yard kazandıran etkili bir isim.

Running back’lere baktığımızda Saygun Ofluoğlu, Onat Yıldız, Batur Kaplan gibi zaten hali hazırda oyun olarak iyi olan isimler var. Güçlü bir O-Line’ın arkasında bu isimler bu sezon çok iş yapar gibi. Top tutucu mevkisinde ise William Norwood tek başına bu üniteyi sırtlar gibi gözükse de diğer isimlerin de sezon ilerledikçe tecrübeli oyun kurucunun becerisiyle öne çıkacaklardır. Hücuma baktığımızda durdurulması güç bir ekip kesinlikle. Bir çok birinci lig takımını da aynı derece’de zorlayacaklardır.

Peki ya savunma?

Aslına bakılırsa genel olarak iyi bir izlenim verdiler. Özellikle D-Line’ı aynı O.Line’ı gibi oldukça etkili ve maça savunma adına damgasını vuran parçası oldu. Özellikle iki DE Berkay Ülgün ve Orhun Akbudak öne çıkan isimler. Savunmanın dışlarından bu iki isim ile etkili olurken ortada kütle olarak çok büyük iki oyuncu kullandılar maç boyunca. (İsmen tanımıyorum ama her iki isimde 75 numara ve 78’dı yanlış hatırlamıyorsam isim olarak eğer yorum olarak yollarsanız çok sevinirim.) Bu Line ünitesinin arkasında ise savunmanın en büyük silahı rotasyon oldu.

Özellikle LB’lar sık sık değişti bu kadronun ne kadar geniş ve tecrübeli olduğunun en büyük göstergelerinden biriydi. Stallions  secondary’si maç boyunca güzel işlerken tek aksayan tarafları Rangers’ın fake sonrasında terse giden oyunlarında LB’larının fake’e çok çabuk tepki vermesi ve diğer tarafa kaçan oyunlara yetişememesiydi. Bu bile savunmada hiç sayı yememelerine bir engel olmadı.

Bu sezon Stallions genel olarak ne yapar?

Valla açıkçası ikinci ligin bir diğer merak ettiğim ekibi Mersin Mustangs’in tamamen ligden çekildiğini duydum eğer öyle olmasaydı bu iki ekip arasındaki maç kesinlikle birinci lig seviyesinde bir maç olurdu. Fakat bu takım kapandığı için Koç Stallions grubundan hiç zorlanmadan çıkıp yükselme maçı oynayacak gibi duruyor. Diğer gruptan gelen takımla olası bir eşleşmede bu kadro ve koç ekibini korursa çok rahat bir şekilde birinci lige çıkmaları lazım.

Futbol açısından pek eksiği bulunmasa da özellikle maça motivasyon konusunda ilk yarı sıkıntı yaşadılar maç içerisinde ufak tefek atışmalara girdiler. Yine de hiç bir şekilde bir ileriye gitme veya kavga durumu olmadı. Bu atışmalar skoru 44 – 6 olan bir maçta çok da fazla tansiyonda bir yükselme yapmadı ama bir yükselme maçında bu tip davranışlar Stallions’un başını oldukça ağrıtabilir.

Benim kendi gözlemlerim bu sene Stallions’un tek rakibi ikinci ligde ve yükselme maçında kendisi olur. Disiplin veya motivasyon konusunda bir sıkıntı yaşamazlarsa önümüzdeki sezon 1.ligde görmemiz çok olası, çıkmaları çok da iyi olur gerek imkan gerek kadro olarak çünkü kesinlikle ikinci ligi hak etmeyen bir ekip. Bu arada her şeyden bahsettik ama ligimizde daha önce Cavaliers’ı kısa bir süre çalıştırmış olan John D. Harper’ın Stallions’ı çalıştırdığını ve koçun daha önce Avrupa’da başarılı işlere imza attığını hatırlatmak da fayda var…