Merhaba NFLTR okurları, ben Yağız Çuhadar, TED Bulls takımında 7 numaralı formayı giyiyorum. Sizlere takımımızın kurulma aşamasından bahsedeceğim ve ilk maçımız olan Anadolu Rangers maçını anlatacağım.

Amerikan futbolu olarak adlandırılan bu spora erken başlamak ve gençken yetişmek çok önemli; en azından tecrübeli oyuncular bize böyle söylüyorlar. Dünyada ve Avrupa’da olan oluşumlara bakıldığında, altyapı veya U19 takımlarının olduğunu görüyoruz. Biz de ülkemizde bu sporu geliştirmek için böyle bir uğraş içine girdik. Son birkaç yıla bakıldığında U19 takımlarının sayısındaki artışı ve  altyapıya verilen önemin arttığını görebiliriz. Ben de bu takımları örnek alarak okulumda böyle bir çalışma içine girdim. Uzun uğraşlar sonucunda Ankara’daki yanılmıyorsam ilk U-19 takımını kurduk.

Çalışmalarımıza koçumuz Ahmet Melih Güler ile başladık. Büyük çabalar sonucunda, malzeme ve formalarımızı da karşıladıktan sonra ilk maçımızı yapmaya karar verdik. Sağ olsunlar ki Anadolu Rangers U19 takımı bize bu konuda yardımcı oldu ve 8 Haziran günü takımımızın ilk maçını yapmaya Eskişehir’e doğru yola çıktık.

İki takımda da bazı pozisyonlarda eksikler olduğundan oralara başka takımlardan takviye oyuncu aldık. Bizim eksik bölgelerimizi Gazi’den gelen birkaç tecrübeli oyuncu kapattı. Hava ne çok soğuk ne de çok sıcaktı, futbol oynamak için harika bir atmosfer vardı. Fakat saha konusunda bazı sıkıntılar vardı. Yer yer geniş çaplı su birikintileri vardı, aynı zamanda zemin sudan dolayı çamur olmuştu. Tabi ki bu koşullar çamurlu veya sulu taraftan olan koşuları etkiledi.

Maçta kick ve return’ler iki takım da hazır olmadığından yapılmadı. Maça Rangers takımı kendi 20 yardından başladı. İlk çeyrek 0-0 bitti ve iki takımda ilk çeyreği birbirlerini tanımaya, defansı anlamaya yönelik geçirmiş gibi gözüküyordu.

İkinci çeyrek iki takım için de ofansif açıdan daha verimli geçti. Takımımız daha yeni bir oluşum olduğundan taktik açılardan sıkıntı çeksek de uzun bir drive sonucu Rangers 3 yardına kadar geldik ama Rangers defansının harika performansı bizi durdurdu ve sayı alamadan döndük. İkinci çeyrekte Rangers takımı daha çok koşu oyunlarıyla ilerledi ve bunun meyvesini de Arda Kerimoğlu’nun touchdown koşusu ile aldı. Ekstra denemesi ise başarısız oldu. Devre arasında hava git gide daha da bozdu, rüzgâr ve birazcık da yağmurun da etkisiyle pas atılamaz hale geldi. Buna rağmen Rangers ofansı üçüncü çeyrekte Berkay Özer’in receiving TD’ı ile durumu 12-0’a getirdi. Bu skordan sonra TED Bulls defansı birkaç değişikliğe gitti (Şahsen ben de defansa geçtim). Bu değişiklikler sonucunda Rangers ofansı punt’a zorlandı.

Ahmet İlhan Tarlacı’nın punt return TD’ı ile durum 12-6’ya geldi. Doruk Kaşar’ın iki sayılık ekstrası ile durum 12-8 oldu. Hemen ardından Rangers ofansı yine sahneyi devraldı ama yine Bulls defansı tarafından durduruldu. Yine Ahmet İlhan Tarlacı’nın koşu TD’ı ve Boğaç Erden’in ekstrası ile durum 12-16 oldu. Bu dakikadan itibaren maç kıran kırana ve çok heyecanlı geçti. İki takım da kazanmak için çok istekliydiler.

Dördüncü çeyrekte hava iyice sertleşti ve snap’ler düzgün atılamamaya başladı. Her şeye rağmen Rangers defansı TED Bulls hücumunu durdurmayı bildi.  Sack’leri ve bunun sonucunda safety kazanmasıyla durum 14-16 oldu ve bundan sonra mücadele Bulls defansı ve Rangers ofansı arasında geçti. İki taraf da kazanmak için en iyiyi yapmaya çalıştılar. Karşılıklı alınan yardlar ile durum ortadaydı. Maçın bitimine üç saniye kala Rangers hücumu field goal vurmaya karar verdi. Herkesin nefesini tuttuğu o dakikada, top bloklandı ve maçı TED Bulls takımı kazandı. İki takım oyuncuları da maçtan sonra birbirini tebrik etti ve yeni dostluklar oluştu.

Takım arkadaşlarım için ilk tecrübe olan bu maçı bize sağladığı için ve misafirperverliklerinden dolayı Rangers takımına çok teşekkür ederiz ve tekrar tebrik ederiz. İleride tekrar karşılaşmak dileğiyle, hoşça kalın…

Yazan: Yağız Çuhadar