Pazar günü Bursa’da oynanan 2013 TAFL Kulüpler 1.Ligi finalinde Boğaziçi Sultans, ODTÜ Falcons’u 39 – 23 yenerek 2013 sezonunun şampiyonu oldu. Güneşli hafif rüzgarlı oynanan bir maç oldu çok sıcak değildi, en azından tribünde biz rahattık. Saha fiziki açıdan gayet güzel gözüküyordu. Sadece ulaşım ve lokasyon olarak anladığım kadarıyla biraz terste kalıyordu ama onun dışında güzeldi. 100 – 150  civarı seyirci vardı sanırsam. Falcons ve Sultans taraftarları dışında Uludağ Timsahlar, Anadolu Rangers, Kocaeli Sharks ve Bilgi Hunters’dan bir kaç formalı arkadaş vardı eğer yanlış görmediysem. Bunun dışında gelenler olduysa görmedim etmedim kusura bakmasınlar.

Maçı çeyrek çeyrek anlatmak yerine şöyle kısaca bir özet geçeceğim. Sultans maça bomba gibi başladı ve etkili koşu oyunları ile Falcons’u zor bir duruma soktu daha sonrasın da Falcons, Sultans ekstrasını blokladı ve ondan sonra hemen attığı TD ile skoru 25 – 23’e getirse de daha sonrasında pek etkili olamadı ve maç Sultans’ın bulduğu iki TD ile 39 – 23 sona erdi. Maç ile ilgili olarak yapabileceğim tek eleştiri veyahutta yorum pas oyunlarının geri planda kaldığıydı. İstatistiksel olarak bakmak gerekirse Falcons sadece iki kere pas denedi biri interception oldu diğeri ise başarısız bir pas denemesiydi bununla beraber toplamda 46 kere koşu oyunu denediler. 46 denemede 337 yard kazandılar. İki kere de fumble yaparak topu Sultans’a verdiler.

Boğaziçi Sultans ise toplamda 13 kere pas denerken bunların dokuzu başarı ile sonuçlandı ve bu paslar onlara 98 yard kazandırdı. 31 kere koşu oyunu yapan Sultans 289 yard kazandı. Savunma tarafında Falcons 42 tackle yaparken 4 kerede sack yaparak rakibini durdururken bir defa da rakibin ekstra denemesini blokladı. Sultans da 42 tackle yaptı bunun yanında bir sack bir INT ve iki forced fumble ve iki fumble recovery istatistiği kaydetti.

Peki maçta öne istatistiksel olarak öne çıkan isimler kimlerdi?

Sultans #26 RB 15 top taşımada 201 yard kazanç iki koşu TD
Sultans #9 QB 13-9 Pas isabeti 98 yard pass 92 yard koşu ve iki koşu TD
Sultans #46 LB 7 tackle bir Sack bir FF
Sultans #53 LB 7 tackle bir FF bir FR
Falcons #25 HB-WB 10 top taşımada 148 yard koşu ve bir koşu TD
Falcons #83 QB 7 top taşımada 55 yard koşu ve bir TD
Falcons #55 LB 10 tackle bir sack
Falcons #89 9 tackle

Arkadaşlar isimlere tam hakim olamadığım için yazamıyorum keşke bir oyuncu havuzumuz olsa herkesin numarası ile isminin yazdığı lütfen yazının altına ekleyin eğer isimleri biliyorsanız. Bunlar sadece istatistiksel olarak öne çıkan isimler bunun dışında.

Her iki takımın da ofans line’ı çok iyi iş yaptı özellikle Falcons koşucuları başarılıydı. Sekiz farklı oyuncu ile topu buluşturdu Falcons hücumu ve topu kesinlikle dağıttılar kimse hücum yükünü tam anlamıyla yüklenmedi.

Rakamlar dışında maça bakmak gerekirse özellikle Falcons’ın geriden gelişi ve durumu
25 – 23’e getirmesi maça ayrı bir hava kattı tribünlerdeki az sayıda olsa da seyirci takımlarını desteklediler daha sonrasında gelen Sultans TD’u ile aynı şekilde Sultans takımı taraftarı çoştu. Bu çoşkuyu maçın sonuna kadar taşıdılar ve son çeyrekte güzel görüntüler eşliğinde bir sezonu daha geride bıraktık. Öncelikle namağlup şampiyon olan Boğaziçi Sultans’ı tebrik ediyorum ve finale yükselme başarısını yakalamış olan Falcons’a bu güzel maçı bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon görüşmek üzere…