Bir Jaguars taraftarı olarak bunu söylemek ne kadar zor olsa da takımım, NFL’in en kötüsü olduğunu artık tam anlamıyla kanıtlamış durumda. Her ne kadar Kansas City Chiefs karşılaşmasındaki gibi sahadan silinmesek de yine bir mağlubiyet, yine hücum anlamında üretken olamadığımız bir maç, yine yüreklere kan ağlatacak cinsten bir offensive line, yine koşu oyunlarına hiç ama hiç çözüm üretemeyen bir savunma takımı ve yine tam “momentumu ele geçirdik” derken zevkimizin içine eden cezalar…

İşte, sezonun ikinci haftasında deplasmanda 19 – 9 ile kaybettiğimiz Oakland Raiders karşılaşmasının özeti budur.

Az sonra okuyacağınız karamsar cümlelerden önce yüzünüzde küçük de olsa bir gülümseme yaratacak fazla trajikomik bir haberim var. Florida eyaletinin Orlando şehrinde, Amerika’nın en ünlü spor ajanslarından CBS Sports’un temsilciliğini WKMG TV adlı bir televizyon kanalı yürütüyor ve bu kanal, NFL yayın kuralları gereği, Jaguars’ın bir Florida takımı olması nedeniyle, takımın bu sezonki bütün dış saha karşılaşmalarını yayınlamak zorunda. Neyse gelelim mevzuya, WKMG TV, Pazar günü öğlen 1’de başlayan ve Florida eyaletinin bir başka takımı Miami Dolphins’in Indianapolis Colts’u deplasmanda 24 – 21 ile geçtiği karşılaşmayı yayınlıyor. Buraya kadar hiçbir problem yok.

Sorun Jaguars – Raiders maçıyla Manning kardeşleri belki de son kez karşı karşıya getirecek ve yayıncı kuruluş için reyting anlamında adeta bir yağlı kapı olan Denver Broncos – New York Giants karşılaşmalarının çakışmasıyla baş gösteriyor. Birçok Floridalı (hatta takımlarından umudu kesmiş birçok Jags taraftarı) Jaguars – Raiders karşılaşması yerine Broncos – Giants karşılaşmasını izlemek istiyor ancak nerdee, kurallara karşı boyunlar kıldan ince… Ve bizim WKMG TV çok manidar bir özür mesajı yayınlıyor: “Değerli izleyicilerimiz, NFL yayın kuralları gereği WKMG TV Jacksonville Jaguars karşılaşmasını yayınlamak zorundadır. Bütün izleyicilerimizden özür diliyoruz.” (ahahahahhahah)

Dost Acı Söyler

Gelelim fasulyenin faydalarına… Tam bir protein deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum açısında oldukça zengindir… Sadece şakaydı ama emin olun, bundan sonra okuyacaklarınız size bunun kadar bile yarar sağlamayacak. Raiders karşılaşmasına, ilk hafta Chiefs’e karşı son dakikalarda elinden sakatlanan ve tam 15 dikiş yiyen quarterback Blaine Gabbert yerine veteran Chad Henne başladı. Aslında karşılaşmada toplam 241 yard pas oyunu yapan ve Jaguars adına sezonun ilk touchdown pasını atan Henne, her ne kadar yeterli bir performans gösteremese de, Gabbert’ın ilk karşılaşmada sergilediği berbat performansa göre biraz daha tahammül edilebilir bir iş çıkardı. Ancak veteran quarterback’in genç tight end Clay Harbor’a attığı 13 yardlık touchdown pası karşılaşmanın bitimine yalnızca 2 dakika 40 saniye kala, Raiders’ın maçı 19 – 3 ile çoktan koparmış olduğu bir zamanda geldi.

Geçelim sahada yine harikalar yaratan O-Line’a… Chiefs karşılaşmasından hiçbir ders çıkarmayan O-Line yine birçok müsait bloku kaçırdı ve Raiders D-Line’ının Henne’yi tam 5 kez sack’lemesine ve daha da önemlisi quarterback’e çabuk ve isabetsiz paslar attırmasına neden oldu. Bir de bu karşılaşmanın ardından “ne güzel artık konuşulmuyor?” dediğim Tim Tebow spekülasyonları bir anda yeniden patlak verdi. Böyle içler acısı bir O-Line olduğu sürece değil Tebow, ortalama üstü bir quarterback bile getirilse bu takımı bu bataktan çıkamaz çünkü bizim O-Line her pozisyonda mutlaka, rakip takımın bir outside linebacker’ını unutuyor ve quarterback’i sack’leyecek mi diye yürekleri ağızlara getiriyor.

Her şey bir yana bu karşılaşmada, Jaguars taraftarlarını en çok üzen olay, off-season döneminde yuvaya dönen Raiders’ın efsane safety’si Charles Woodson’ın, ikinci çeyrekte Maurice Jones-Drew’u yere indirmeye çalıştığı sırada yıldız running back’in ayağını burkması ve sahayı terk etmesi oldu. Karşılaşmanın ardından yapılan tetkiklerde, maç boyunca yalnızca 27 yard koşabilen yıldız running back’in tendonlarında, burkulma nedeniyle bir gerilme tespit edildi. Head koç Gus Bradley, MJD konusunda umutlu konuşsa da yıldız running back’in üçüncü hafta forma giyememe riski bulunuyor.

Bu sezon her şeyi düzeltme şansımız az da olsa var ancak bu savunmayı düzeltme şansımız galiba hiç yok. Bizim savunma takımı sahada adeta “koşu savunması nasıl yapılmamalı?” dersini veriyor. D-Line, running back’ler için açılan gap’lere hiç müdahale edemiyor, çoğu zaman linebacker’ları da gül oynaya atlatan rakip RB’leri anca secondary bölgesindeki oyuncular durdurabilirlerse durduruyorlar. Hal böyle olunca Raiders karşılaşmasını kaybetmemizin en önemli nedenlerinden bir tanesi koşu oyunlarına bir türlü çözüm bulamamız oluyor. Rakibin karşılaşmada attığı tek touchdown, running back Marcel Reece’in yaptığı koşu oyununda geldi. Bunun yanında, yıldız RB Darren McFadden, her ne kadar maç boyunca Jags end zone’unu bulamasa da, aldığı 129 yard ile takımını birçok kez Jags red zone’una yakınlaştırmayı başardı ve kicker Sebastian Janikowkski’nin gerçekleştirdiği dört başarılı kick’in mimarlarından birisi oldu. Raiders quarterback’i Terrelle Pryor’ın da koştuğu 52 yardı göz ardı etmemek lazım.

Son Eklemeler

Gabbert’tan sonra Henne’nin de bekleneni verememesinin ardından şu an NFL kulislerinde Jags’in, 2014 NFL Draft’ında gelecek olası bir ilk sıra seçiminde, Louisville Cardinals’ın genç quarterback’i Teddy Bridgewater’ı seçmesi gerektiği konuşuluyor. Ancak dediğim gibi sorunun asıl kaynağı O-Line.

Bu hafta beni teselli eden tek olay no.1 wide reciever’ımız Cecil Shorts III’nın yaptığı toplam 98 yardlık reception ile adeta kendine gelmesi ve normal bir karşılaşmaya yaklaşık üç, üç buçuk dakikalık özet koyan NFL.com’un, bizim karşılaşma için yalnızca 27 saniyelik bir özet hazırlaması oldu. En azından karşılaşmayı seyretmeyenler rezilliğimizi çok da fazla göremediler.

Önümüzdeki hafta rakip bu sezonun Super Bowl adaylarından Seattle Seahawks. Geçtiğimiz hafta, bir başka Super Bowl adayı San Francisco 49ers’ı 29 – 3 ile sahadan silen Seahawks’ın, bize neler yapacağını şu an düşünmek bile istemiyorum, hayırlısı olsun. Sahada yine Chad Henne olacak, o yüzden ne kadar az yersek o kadar mutlu olacağım.

Son olarak “Bu kadar eleştiriyorsun, peki niye seni her hafta kanser eden bu takımı tutmaya devam ediyorsun?” diye sorabilirsiniz. EEE BİZİMKİSİ DE ARMA AŞKI…