NFL sezonunda beklenen an geldi ve sezonheyecanlı karşılaşmalarla başladı. Yaz döneminde uzunca değerlendirdiğim Chicago Bears’ın da ilk maçı, haftanın ilgi çeken maçlarından biri oldu.

Bears, Cincinnati Bengals ile karşılaştığı maçın sonunda sahadan 24 – 21’lik galibiyet ile ayrılırken, skordan da anlaşılacağı üzerinde diken üzerinde bir maç oldu. Maç esnasında özellikle ibrenin Bears lehine dönmesini sağlayan iki önemli an vardı. Dördüncü çeyreğe 21 – 17 geride giren Bears, Bengals’ın 27 yard çizgisinde dört ve biri oynayıp birinci hakkı aldıktan sonra bu drive’dan bir touchdown çıkardı ve maçı 24 – 21’e getirdi. Akabinde Bengals bir fumble yapınca Bears süreyi de kullanarak maçı kazanmış oldu.

Trestman’ın sisteminde hücum adına konuşmak için hala erken olmasına rağmen şunu demek mümkün olacaktır; Bears hücumu artık daha güvenli oynuyor. Nedeni; hücum çizgisindeki oyuncular. Jay Cutler neredeyse 2012 yılında sack yemeden maç bitirmemiştir ancak 2013 sezonunun ilk karşılaşmasında hele ki Bengals gibi sağlam bir defansa sahip takıma karşı sack yemedi. Bu olumlu durumu gerçekleştiren hücum çizgisinde de sağ blok çaylaklardan oluşuyor.

Right guard ve right tackle pozisyonlarını çaylaklara teslim eden Trestman, left tackle pozisyonunda da eski Saints oyuncusu J.Bushrod’dan olumlu yararlanmanın formülünü bulmuşa benziyor. Hücum çizgisinde değişmeyen tek isim R.Garza olarak gözüküyor. Ayrıca K.Davis’in yerine M.Bennett tight end pozisyonunda geçen sezon Bears’da olmayan bir opsiyon sağlıyor. Matt Forte, beklediğimden tutuk bir maç geçirmesine rağmen biraz önce bahsettiğim dört ve bir oyunundaki koşusuyla maç adına kritik bir efor sarf etmiş oldu.

Defans takımı için, LB pozisyonunda deneyimli isimlerin karşılaşmaya başlamasını doğal karşılamak lazım. İkinci tur seçimi J.Bostic’in, D.J Willams yerine maça başlayabileceği konusunda görüşler olsa da Trestman seçimini Willams’dan yana kullandı. Charles Tillman bıraktığımız ve bildiğimiz gibi, iki interception yaparak maçı tamamlayan deneyimli oyuncu, T.Jennings ile beraber CB pozisyonunun belki de ligdeki en iyi ikililerinden. Olumsuz tek bir taraf, Julius Peppers. Maç esnasında da bir yandan Bears taraftarları Peppers’ın sanki sahada olmadığından bahsediyordu. Agresif oyun tarzı biraz törpülenmiş gibi durmasının Bears açısından bir maçlık olmasını umuyorum.

Bengals cephesine de çok kısa değinmek gerekirse A.J Green, performansının geçen sezonun dahi üzerinde olacağının sinyallerini Bears karşısında verdi. Andy Dalton, olumlu bir performans sergiledi ancak koşu oyununda belirgin bir opsiyonları yok gibi duruyor.

Sezonun ilk maçı; Bengals gibi bir önceki sezona göre, playoff yapabilmiş bir takıma karşı kazanılması, Cutler’ın sack yememesi, defansın yıllardır olduğu gibi güven vermesi ve “Yeni Bears”a güven duyulması açısından önemliydi.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…