Geçen hafta bir önceki haftanın tam tersi bir isabet oranı yakaladım. Aslında son çeyreklere girildiğinde haftayı en kötü 3-1 bitireceğim gibi gelmişti ama son çeyreklerde ne olduysa bana yaramadı.

3.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

New York Giants @ Carolina Panthers – New York Giants +1 (Y)
Detroit Lions @ Washington Redskins – Over 49 (Y)
San Diego Chargers @ Tennessee Titans – San Diego Chargers +3 (İ)
Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals – Green Bay Packers -2,5 (Y)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 5
Yanlış: 3
İade: 1
Kasa: +850 Birim

New York Giants @ Carolina Panthers karşılaşmasında, Panthers rakibini oyunun her iki bölümünde de döve döve yendi. Giants’ın skora katkı bile yapamadığı maç, benim açımdan haftanın en başarsız tercihiydi.

Detroit Lions @ Washington Redskins maçı aslında tam beklediğim gibi gelişti. Üçüncü çeyrekte skor fazla yükselmese de dördüncü çeyreğe Redskins oldukça hızlı başladı. Griffin’in rakip yarı alanda topu elinden düşürmesi, hemen ikinci hücumda sayılmayan Touchdown maçın benim açımdan sonunu getirdi. Lions’da maçın son kısmını hiç riske etmeden geçirince iki sayı kısa kalmış oldum.

San Diego Chargers @ Tennessee Titans karşılaşmasında Chargers tüm maçı önde geçirdi. Şanssızlık ikinci yarıda Chargers OL hattında yaşanan sakatlıklar yüzünden hücumda fazla etkili olamadı. Yine de skor olarak rakibinin üzerinde olan Chargers son hücumunda, savunmasına güvenip, fazlasıyla korumacı oyun tercihlerinde bulundu. Maçın bitimine iki dakika kala son hücum hakkını kullanan Titans biraz da şansın yardımıyla maçı kazanmayı başardı.

Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals maçı yine son çeyrekte kaderin belli olduğu bir karşılaşma oldu. Maçın ikinci yarısında sakatlanan J. Starks’ın yerine oyuna giren Jonathan Franklin’in gereksiz zorlaması sonucu topu kaptırması ile 30-14 lük üstünlüğü koruyamadı ve maçı kaybetti.

NFL 2013 – 4.Hafta Tahminleri

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers

Tampa Bay güçlenmiş savunmasının çabalarına rağmen hücumdaki etksiziliği sebebiyle galibiyetsiz bir şekilde bu maça çıkacak. Bucs, son Patriots yenilgisinden sonra Josh Freeman’ın yedeğe çekilmesi sonucu, Cardinals karşısına çaylak oyun kurucu Mike Glennon ile başlayacak. Üstelik hücumdaki en büyük silahlardan Vincent Jackson’da oynaması şüpheli. Açıkçası böyle bir eşleşmede underdog olan Cardinals çok cazip gözüküyor. Mike Glennon ilk NFL maçında harikalar yaratmazsa Cardinals’ın deplasmanda kazanacağını düşünüyorum.

Arizona Cardinals +1: Cardinals kazanır, veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

New York Giants @ Kansas City Chiefs

Geçen hafta bir çıkış beklediğim Giants beklentinin oldukça altında kaldı. İlk dört haftadaki üçüncü deplasman maçına çıkacak olan Giants’ın bu maçta bir büyük dezavantajı da rakip koçun (Andy Reid) Eagles zamanından rakini çok iyi tanıması. Üstlik Chiefs yenilenmiş kadrsou ile bu sezon yenilgisiz bir şekilde yoluna devam ediyor. Efsanevi Arrowhead satdında Chiefs’in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum. Geçen hafta islediğim Giants’ın bu yeni Chiefs’a deplasmanda kafa tutması ciddi sürpriz olur.

KC Chiefs -4: Chiefs en az 4 sayı farkla kazanır. Tam 4 sayı farka kazanırsa para iade edilir.

Chicago Bears @ Detroit Lions

Haftanın NFC North kapışmasında yenilgisiz Bears, Lions deplasmanında seriyi devam ettirmeye çalışacak. Savunması ile ünlenmiş Bears bu sezon daha çok hücumu ile ön planda. İnanmayacaksınız ama Jay Cutler şu anda sezonun en az sack olan QB’si. Yani Bears özellikle pas koruması konusunda ciddi şekilde sınıf atlamış durumda. Rakip Lions ise 2 haftalık deplasman turunun ardından tekrar kendi evinde oynamanın avantajını kullanmak isteyecek. Ancak Bears bu sezon karşılaşacakları en zor rakip olacak. Geçen hafta performansı ile göz dolduran N. Burleson’un sakatlığı da cabası… Tüm bu etkenlerin yanında Bears’in underdog gösterilmiş olması beni biraz daha iştahlandırıyor.

Chicago Bears +3: Bears kazanır, veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

Philadelphia Eagles @ Denver Broncos

Eagles’ın i,lk hafta Redskins galibiyetinde aldığı galibiyetin ne kadar yanıltıcı olduğunu Chargers ve Chiefs karşılaşmalarında gördük. M. Vick yine aynı Vick ve Eagles savunması geçmişteki günlerinden oldukça uzakta. Diğer tarafta Broncos ise şu haftaya kadar sezonu8n açık ara en formda takımı. İlk 3 haftada rakiplerine ortalama 42 sayı bulan P. Manning ve ekibinin kendi evinde yine benzer bir istatistik yakalayacağını düşünüyorum. Broncos savunması da turnover performansını devam ettirirse belirlenen yüksek handikap rahatlıkla aşılacaktır. Tek korkum maçın sonlarında yaşanacak bir gevşeme ile skorun kapanması.

Denver Broncos -10,5: Broncos en az 11 sayı farkla kazanır.

New England Patriots @ Atlanta Falcons

Falcons bu seneye pekte iyi başlamadı. Flaş transfer Steven Jackson’ın sakatlığı ve Roddy White’ın yine sakatlığı sebebiyle düşük performansı Falcons hücum gücünü olumsuz etkilemiş durumda. Rakip Patriots’ın durumu da çok farklı değil. Tek fark Amendola, Gronkowski ve Vereen gibi yıldızların sakatlığına rağmen Patriots maçlarını bir şekilde kazanmayı başarıyor.  Özellikle Patriots savunmasıın bu istikrarda katkısı çok büyük. Bu maçta Patriots’ın underdog olması benim bu maçta taraf seçmem için yeterli bir etken. Patriots’ı underdog yakalamışken bu fırsatı değerlendirmek gerek.

New England Patriots +1: Patriots kazanır, veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla yenilirse para iade edilir.