İnişli çıkışlı performansımın geçen hafta yukarı doğru bakan tarafındaydık. Demek ki bu hafta yapacağım tahminlerden uzak durmak lazım. Her zamanki gibi geçen haftanın değerlendirmesi ile başlayalım…

4.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers – Arizona Cardinals +1 (D)
New York Giants @ Kansas City Chiefs – KC Chiefs -4 (D)
Chicago Bears @ Detroit Lions – Chicago Bears +3 (Y)
Philadelphia Eagles @ Denver Broncos – Denver Broncos -10,5 (D)
New England Patriots @ Atlanta Falcons – New England Patriots +1 (D)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 9
Yanlış: 4
İade: 1
Kasa: +2300 Birim

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers Cardinals maça oldukça kötü başladı ve son çeyreğe kadar en ufak bir varlık gösteremedi. Maça iyi başlayan beklentilerimin aksine çaylak QB M. Glennon oldu. Son çeyrekte takke düştü ve üst üste gelen top kayıpları ile Cardinals çok kötü oynadığı maçı kazanmış oldu.

New York Giants @ Kansas City Chiefs maçında Giants beklediğimden dirençli bir oyun ortaya koydu. Üçüncü çeyreğin bitimine 1:30 dakika kala McCluster’ın punt return TD’ı Giants’ın direncini kırdı ve farklı skor ortaya çıktı. Açıkçası maçın çok daha erken kompasını bekliyordum, buna da şükür diyeceğiz.

Chicago Bears @ Detroit Lions haftanın nazar boncuğu Bears tercihi oldu. Oluşan skor Bears’ın dört kaybı neticesinde bu noktaya geldi. Böyle bir turnover rasyosu ile maalesef maçı kazanmaları mümkün değildi. Savunmada da beklenen reaksyonu gösteremeyince skoru yakın tutmayı da başaramadılar. Cutler’ın kabul gününe denk gelerek ters köşeye yatmış oldum.

Philadelphia Eagles @ Denver Broncos maçını oldukça rahat bir şekilde seyrettim. Broncos gerçekten bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı. Topun her iki tarafında da muhteşem performans gösteriyorlar. Bu haftadan sonra Broncos’a karşı açılacak handikaplarda ciddi bir şişme bekliyorum.

New England Patriots @ Atlanta Falcons maçı da son çeyrekte kopan karşılaşmalardan biri oldu. Falcons’un koşu hücumunu durdurmayı başaran Patriots hava savunmasında özellikle yaşlı kurt Tony Gonzalez’i yavaşlatamadı. Hücumda sıfır top kaybı ile maçı tamamlamaları açıkçası oluşan skorun en büyük etkeni oldu. Tabi Patriots hücum hattının da başarasının altını çizmek gerekir. Brady çizgi arkasında hiç yakalanmadan maçı tamamlamayı başardı.

NFL 2013 – 5.Hafta Tahminleri

New England Patriots @ Cincinnati Bengals

Patriots üst üste ikinci deplasman maçında Bengals karşısında çıkıyor olacak. Bunun yanında sakat listesinin de ciddi anlamda uzamış olması büyük sıkıntı yaratıyor. Özellikle V.Wilfork’un kaybı koşu savunmasını ciddi anlamda etkileyebilir. Rakip Bengals ise AFC North rakibi Browns deplasmanında kritik bir yenilgi aldı. A.J Green’in iyi performans gösteremediği maçlarda çok vasat bir hücum takımına dönüşen Bengals’ın bu hafta da işi pek kolay olmayacak. Açıkçası Patriots’ı yine underdog olarak yakalamışken bu fırsatı değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

New England Patriots +1: Patriots kazanır, veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins

İki takımda geçen hafta aldıkları yenilginin yarasını sarmak için sahaya çıkacak. Özellikle sezona flaş bir giriş yapan Dolphins, Saints deplasmanında fark yiyerek yüksek beklentileri normalize etmiş oldu. İlk hafta Broncos karşısındadağıldıktan sonra çıkışa geçen ravens’da geçen hafta sürpriz sayılabilecek bir yenilgi aldı. Joe Flacco’nun beş interception’ına rağmen skoru yakın tutmayı başardı. Bills karşısında özellikle Ravens koşu savunması ciddi SOS sinyalleri verdi. Allahtan bu haftaki rakip ligin vasat koşu hücumlarından birine sahip. Son şampiyon Ravens’ın bu maçta bir geri dönüş yapacağını ve deplasmanda maçı kolay bırakmayacağını düşünüyorum. Üç puanı cebe koyarak Ravens diyorum.

Baltimore Ravens +3: Ravens kazanır, veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

New Orleans Saints @ Chicago Bears

Her ne kadar Saints’in kazanacağını düşünsemde bu maçta bir taraf seçmeye gerek görmüyorum. Geçen hafta Matt Stafford’du ve Reggie Bush’u durduramayan Bears savunması Brees ve Darren Sproles’u ne kadar yavaşlatabilir merak ediyorum. Saints savunması Rob Ryan’ın gelişi ile güçlenmiş gibi gözükse de, gürültülü Superdome dışında, açık havada aynı performansı gösteremeyeceklerdir. Bu maçta ekstra bir yağış, rüzgar olmas ise belirlenen skor barajının çok rahat aşılacağını düşünüyorum.

Over 48,5: Toplam skor 48 sayıdan yüksek olur.

San Diego Chargers @ Oakland Raiders

Chargers tıpkı benim gibi inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. İki hafta Titans karşısında alınan yenilgi sonrası geçen hafta Cowboys karşısında 11 sayı geri düşmelerine rağmen maçı kazanmayı başardılar. Galibiyette, özellikle ikinci yarı Chargers savunmasının gösterdiği başarı ön plana çıktı. Raiders ise Pryor’un yokluğunda Matt Flynn ile sahaya çıktığı maçta zayıf Redskins’e kendi evinde mağlup oldu. McFadden ve Reece’nin de sakatlanması tuzu biberi oldu. Bu hafta Pryor’ın oynaması bekleniyor ancak McFadden ve Reece’in durumu hala şüpheli. Açıkçası burada biraz risk alarak Chargers’ı tercih etmek çokta yanlış olmaz diye düşünüyorum. Oakland gerek iklim olarak gerek mesafe olarak Chargers’a deplasman etkisini minimize edecektir.

San Diego Chargers -4: Broncos en az 4 sayı farkla kazanır. Tam 4 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.