Merhaba NFLTR okurları, Kocaeli Sharks olarak sekiz aydan sonra ilk resmi maçlarımıza çıkarak, hem Üniversiteler Ligi hem de Kulüpler Ligi sezonlarını açmış bulunduk. Takımca futbola olan özlemimizi giderdik…

Öncelikli olarak biraz duygusal bir bakış açışından bakmak istiyorum. Eğer sizde izin verirseniz tabii… Bir futbol oynamak bir de rüyaları oynamak vardır, anlar mısınız? Biz Kocaeli Sharks olarak ilk ilk yılımızda rüyalarımızı oynadık. İlk yılımızda Üniversite Ligi’nde ikinci olarak 1.Lige çıktık, ikincilik kupamızı aldık; İkinci yılımızda 1.ligde kalabildik bunlar bizim gibi yeni kurulan bir takım için gerçekten büyük başarılardı, biz bu başarımızla kendimizi bazen sevinçten şımarttık, bazen üzüntüden kendi kendimizi yargıladık, beraber ağladık.

Her zaman herkesin bildiği çirkin futbol oynayan bir takım olmamaya çalıştık ve bununla da gurur duyduk. Tüm maç yaptığımız takımlara, takım olabildikleri için saygı duyduk. Bu saygımızı sahada gösterdik. Bununla gurur duyduk. Üç yıllık futbol tecrübem boyunca maç yaptığımız takımlardan hemen hemen hepsi bize takım olarak teşekkür etti, nazik kişiliğimizden ve kişilikli futbol tarzımızdan dolayı en çok da bununla gurur duyduk, gurur duymaya çalıştık. Bize bu şekilde futbol oynamayı öğrettiği için izninizle Berkan Uzun’a bütün takımım adına teşekkür etmek isterim. Bize bu şekilde futbol oynama imkanı verdikleri için takımı kuran ve ciddi anlamda destek gösteren en başta Gür Görgün olmak üzere Agakan Ağaoglu ve takımı kuran, kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Beraber oyun oynadığımız bütün kardeşlerime çok teşekkür ederim. Futbol camiasında bir ismi duyulmamıştır, tanınmazlar belki ama şunu söylemek istiyorum burada Kocaeli’de de ciddi anlamda hayatlarını futbola adayan insanlar var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. aslında biraz da takımın kuruluşundan bahsetmek istiyorum.

Kocaeli Sharks ilk ekipmanlı, formalı, olarak maçına 2010 yılında Işık Chargers’in karşısında çıkmıştır. Bu noktaya gelmeden önceki süreç neredeyse iki yıllık bir süreçtir. Hemen her devlet üniversitesinin başladığı şekilde ekipmansız idmanlarla başlamış bir takımdır. İdmanlara yeri geldiğinde Sakarya Ta’ankaları’nın yardımıyla, ekipman desteğiyle çıkmışızdır. Sözü geçmişken Sakarya Tatankalarınada ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hiç bir zaman desteklerini esirgememişlerdir, hemen her maçımızda bunu bize hissettirmişlerdir. İki yıl boyunca üniversitenin hiç bir desteği olmadan kendi aralarında idman sahası ayarlayıp idman yapan, para toplayıp neticesinde kurulan bir takımdır Kocaeli Sharks. Gerçi henüz sabit bir idman sahamız yok maalesef, her hafta idman yapacağımız sahamızı kendimiz ayarlamaya çalışıyoruz… 

Ardından ikinci el ekipmanlarımızı formalarımızı, pantlerimizı, strafordan yedi parça korumalığımızı yapıp sahaya çıkabilmiş olup, henüz hiç bir tecrübesi olmayan oyuncuların kendi kendilerine koçluk yaptıkları bir takım olarak başladık. Lakin takımın bu zorlu kuruluş döneminin ardından etraftan sürpriz destekler çıkmaya baslamistir. Biraz şansımız yaver gitmiş ve hamurumuzun tadı tuzu olmuştur. Tecrübeli abilerimiz bize önderlik etmeye çalışmışlardır. Belki deli diyebilirsiniz sırf Üniversiteler Ligi’nde oynayabilmek için iki yıl arka arkaya okulunu uzatan arkadaşlarımız var bu takımda. Tekrar tekrar hayatlarını ciddi anlamda futbola adayan takımın o kuruluş dönemine destek çıkan ve o zamandan beri var olan  bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu takım onlar sayesinde var ve onlar sayesinde bu halde, umuyorum ki önümüzdeki senelerde de yeni arkadaşlarımızla beraber her zaman var olucak ama en büyük isteğim kaç yıl geçerse geçsin takım olarak hiçbir zaman kisiliğimizden odun vermememiz. Gel gelelim bu haftaki ilk Üniversiteler Ligi ve Kulüpler Ligi maçlarımıza;

Bursa’da Uludağ Timsahları ile geçen maçımızda hava şartları düşündüğümden çok daha güzeldi. Hava raporlarına göre kar yağışı beklenmekteyken soğuğa karşın açık ve güneşli bir hava vardı. Kısaca; futbol oynamak için güzel bir gündü.

Maç genelinde çok faul yapıldı. Henüz Kulüpler Ligi’nde ikinci yılını geçiren iki takım olarak belki biraz hoşgörülebilir, lakin hakemler bile faullerden şikayetçi olup bir kaç kez takım kaptanlarını uyardı. Onun haricinde maç genelinde üstünlük Kocaeli Sharks’ta idi. Bursa Timsahları ofansta Kocaeli Sharks’ın 3-4 defans oyununa karşın spread ve defansta 4-2 oyun tarzı sergilediler. Ofanslarından ilk çeyrek 44 numaralı RB’lerinin sakatlanması sonucu oyundan düştüler. Fakat defansları, zaman zaman corner blitz’leriyle Kocaeli Sharks’ın spread dış koşu oyunlarını güzel bir şekilde kestiler. Sanırım ikinci çeyrekte Bursa Timsahları çok büyük bir şans elde etti, TD çizgisine iki yard kala first down şansı yakaladılar fakat Kocaeli Sharks’ın defansı geçen yılı aratmayan bir oyun çıkardı ve dört down’da da bursanın sayı almasını engellediler.

Skoru 0-26 Yeditepe galibiyetiyle biten Üniversiteler Ligi maçına gelecek olursak… Düşünmüştük ki defansımız Yeditepe’nin pas oyunlarını kesebilirse ofansımızla I-formation oyunlarıyla koşarak güzel oyunlar sergileyebiliriz. Fakat sanırım Yeditepe ile daha önceki tecrübelerimizden dolayı ve de maçın öneminden heyecanlanan yeni oyuncularmızla beraber takımın kendi içinde biraz bütünlüğü bozuldu. Neticesinde oyun okumada da sıkıntı yasıyan defansımız pas oyunlarını kesemedi ki Yeditepe’nin de teknik açıdan çok güzel bir futbol sergilediklerini söylemeden geçemeyeceğim. Spread oyun tarzlarıyla, hızlı screan pass ve bol fakeli pas ve koşu oyunları yaptılar. Ofansımız da sahada Yeditepe Eagles’ın çoğunlukla cover oynayan defansına karşı yeterli performansı sergileyemedi. Şunu da eklemek istiyorum; defansımız da ofansımız da gelişim sürecinde olan sürekli yenilenen lineman kadromuzdan dolayı yavaş olmakta umarım bu sorunuda bi şekilde bu sezon aşacağız. Ligdeki yeni eski bütün takımların başarılarının devamını diliyorum, umuyorum ki her geçen yıl yeni takımlar aramıza katılır… Sağlıcakla kalın.