Bir normal sezonu daha geride bırakmış olduk. Bu sezon vakit darlığından alışılmışın dışında az tahminde bulundum. Yine de pozitif bir tablo ile normal sezonu kapadım. Wildcard haftası ile birlikte her maça riske ettiğim birim miktarını da belirteceğim.

16. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Dallas Cowboys @ Washington Redskins – Washington Redskins +3 (D)
New York Giants @ Detroit Lions – Detroit Lions -10 (Y)
New England Patriots @ Baltimore Ravens – New England Patriots +1 (D)
Chicago Bears @ Philadelphia Eagles – Chicago Bears +3 (Y)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 26
Yanlış: 18
İade: 2
Kasa: +3.100 Birim

NFL 2013 – Wildcard Tahminleri

Kansas City Chiefs @ Indianapolis Colts

İki takım da normal sezonu 11 galibiyet ile bitirdi. Colts, Titans, Jaguars ve Texans’ın bulunduğu zayıf AFC South’tan lider çıkmayı başarırken, Chiefs 3 takımın playoff gördüğü AFC West’te Broncos’un ardından ikinci olarak bu maça geliyor.

Bu iki takım Aralık ayında Kansas’ta karşılaştıklarında Colts rakibine ezici bir üstünlük kurmayı başarmıştı. O maçta Colts özellikle kısa pas ağırlıklı Chiefs hava hücumunu çok başarılı bir şekilde savunmayı başarmıştı. Andrew Luck’ta sezonun en iyi maçlarından birini oynamış ve zor deplasmandan rahat bir galibiyet çıkarmışlardı. Bu sefer ev sahibi olarak rakiplerini ağırlayacak Colts maçın favorisi olarak gösterilmiş.

İki hafta önceki karşılaşmada forma giyemeyen Chiefs savunma oyuncusu Justin Houston bu maçta sahalara dönecek. Dolayısıyla Andrew Luck cepte iki hafta önceki kadar rahat olmayacaktır. Hücumda Jamaal Charles yine Chiefs’in en büyük silahı olacaktır. Chiefs koçu Andy Reid’in geçen karşılaşmadaki hatalardan ders aldığını düğşünerek deplasman takımını şanslı görüyorum. Savunması daha güçlü olan ve daha etkili koşu hücumuna sahipğ Chiefs deplasmanda normal sezonun intikamını alacak güçte.

Kansas City Chiefs Pk (550 birim): Chiefs kazanır.

New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles

Eagles bu sezon beni devamlı ters köşeye yatıran takımlardan biri oldu. Genellikle kazanamayacaklarını düşündüğüm maçlarda bir şekilde galip gelmeyi başardılar. Özellikle Nick Foles’un gösterdiği performans ligin son haftalarında oldukça etkiliydi.

Diğer tarafta Saints 15. ve 16. Hafta üst üste iki deplasmandan (Rams, Panthers) mağlup ayrılınca bir anda NFC South liderliğinden oldu ve Wild-Card’a dominant olduğu Superdome’un dışında katılma hakkı kazandı. Saints sezon boyunca deplasmanlarda sıkıntı yaşadı. Superdome dışında sadece 3 maç kazanabilen Saints bu istatistiği sebebiyle bu maçta underdog olarak gösterilmiş durumda. İşin ilginç yanı ev sahibi Eagles’da bu sezon evinde yalnızca 4 maç kazanabildi. Ligin en iyi koşu hücumuna sahip Eagles’ın en büyük silahı kuşkusuz LeSean McCoy olacak.

Bu karşılaşma New Orleans’ta oynanıyor olsaydı favori kuşkusuz Saints olurdu. Normal sezonu hem savunma hem hücum anlamında daha iyi yerde kapatan Saints sadece deplasman fobisi sebebiyle maçın favorisi değil. Açıkçası Brees gibi bir QB’yi underdog olarak yakalamışken değerlendirmek mantıklı geliyor. Saints savunması da Eagles’ın son haftalarda karşılaştığı en zorlu savunmalardan biri olacak. Nick Foles bu sefer pek etkili olamayabilir.

New Orleans Saints +2.5 (1100 Birim): Saints kazanır veya en fazla 2 sayı farkla kaybeder.

San Diego Chargers @ Cincinnati Bengals

Bengals özellikle evinde gösterdiği başarılı performans (8-0) ile AFC North’u uzun bir aradan sonra tekrar lider kapatarak playoff şansını yakalamayı başardı. Evinde oynadığı son 5 maçta rakiplerine ortalama 24 sayı fark atmayı başaran Bengals normal olarak maçın bir TD handikap ile favorisi. Tüm bunların yanında kritik sakatlarında iyilrşmiş olması tüm göstergeleri Bengals lehine çeviriyor.

Diğer tarafta Chargers kötü başladığı sezonda son altı maçın beşini kazanarak AFC West’te üçüncü olarak playoff’a kalmayı başardı. Bu altı galibiyetin ikisi Chiefs biri de deplasmanda Broncos karşısında geldi. Dolayısıyla Chargers son haftalarda playoff takımları karşısında başarı sağlamayı başardı.

Bu iki takımı kağıt üzerinde de karşılaştırdığınızda Bengals her şekilde ağır basıyor. Yalnız içimden bir ses Chargers’ın bir şekilde Bengals’ı bu maçta zorlayacağını söylüyor. Kazanamasalar bilke yedi sayılık handikapın içierisinde kalma olasılıklarını yüksek buluyorum. Rivers son haftalarda gösterdiği başarıyı birkez daha tekrarlayabilirse Chargers maçı kazanadabilir. Düşük güvenle Chargers diyorum.

San Diego Chargers +7 (550 Birim): Chargers kazanır veya en fazla 7 sayı farkla kaybeder. Tam 7 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

San Francisco 49ers @ Green Bay Packers

Tüm otoriteler 49ers’ın wildcard haftasındaki en güçlü takım olduğunu düşünüyor. 49ers son 6 maçını kazanmış bir şekilde oldukça formda playoff’a giriyor. Seahawks’la aynı grupta yer almaları sebebiyle bu sefer ev sahibi olarak değil deplasman takımı olarak Packers’ın karşısına çıkacaklar. 49ers tarafında da kritik sakatlıkların düzelmiş olması ve Packers karşısında son iki sezonda göstermiş oldukları başarı bu maçta onları favori yapıyor. 49ers normal sezonda savunma anlamında da Packers’dan çok daha iyi bir görüntü sergiledi.

Packers kanadında ise Aaron Rodgers’ın sahalara dönmüş olması en büyük umut ışığı. Rodgers geçen haftaki kritik karşılaşmada ezeli rakipleri Beras’ı yenerken gösterdiği performans ile ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Oldukça inişli çıkışlı geçen sezonda wild-card’a en düşük galibiyet oranı ile gelen Packers’ın performansını Rodgers’ın sakatlığına bağlamak oldukça mümkün. Fakat asıl sıkıntı Packers savunmasında. Geçmiş yıllardan oldukça uzak bir görüntü çizen Packer savunmasında yıldız LB Clay Matthews’ın bu maçta oynaması zor gözüküyor. Tüm bu şartlar 49ers’ı öne çıkarıyor. Fakat 49ers’ın avantajına olmayan en büyük etken ise bu maçın efsanevi Lambeau Field’de oynanacak olması. Açıkçası Aaron Rodgers’ın evinde 49ers karşısında son iki yılın intikamını almak için canını dişine takacağını düşünüyorum. Alışkın oldukları soğuk hava koşulları da Packers’ın avantajına olacaktır.

Green Bay Packers +2.5 (1100 Birim): Packers kazanır veya en fazla 2 sayı farkla kaybeder.