Merhaba sevgili okurlar, yazılarım ile ilgili çeşitli eleştirilerini okuduktan sonra yine eleştirilecek bir yazı daha yazmaya karar verdim. Bu hafta sonu İTÜ – Atılım Üniversitesi arasında oynanan ÜniLig maçını izledim.  Bu iki takımı bu seviyede bu sezon ilk kez izledim. Maçı İTÜ 22 – 6 kazandı ancak skor sizi yanıltmasın İTÜ kendi hatalarından iki touchdown’u kaybetti.

Maç başında Atılım, sweep ve dış konuşlar ile biraz hücumda başarı bulsa da, İTÜ defansı Atılım hücumunu kısa sürede çözdü. Etkili bir pas oyunu yaratamayan Atılım hucümu ilk yarının ortasından itibaren boğuldu. Tek sayısını dördüncü çeyrekte bulan Atılım hücumunun ivedilikle iyi ve zaman etkili olan koşu oyunun destekleyecek ve defansların koşu üzerine yoğunlaşmasını engelleyecek, play action pass oyunlarını etkin kullanmaya başlaması gerekmekte. Ayrıca pas oyunlarını da daha da geliştirmeleri iyi olacaktır. İTÜ defansı maç boyunca skorunda gösterdiği gibi başarı idi.  İlk başta, dış koşulara karşı zayıf kalsalar da çabuk toparladılar ve son çeyreğe kadar sayı vermediler.
İTÜ’de sonunda Emrah Asılyazıcı’nın tasarladığı hücum sisteminin oturduğu görmek güzeldi. Maçta İTÜ yeni bir QB kullanıyordu. Bu yeni QB, bir kaç kere baskı altında doğru alana ve WR’ın yakalayabileceği paslar attı. Ayrıca derin paslarda güzel bombeli şekilde pasları doğru bir zamanlama ile attı. Gelişimine devam ederse, iyi bir QB olacaktır.  Öte yandan, OL için üzerinde çalışılması gereken epey konu var. Bir kaç uzun koşu bloklamadaki fauller nedeni ile geri geldi. İTÜ hücumu sonunda maçı kazanmasını bildi.  Bu şu ana kadar, düzenli olarak becerebildikleri bir durum değildi. İTÜ’ye playoff’ta başarılar dilerim. Atılım ise biraz daha çalışırsa, takım disiplini ile düzenli olarak kazanan bir takım olacaktır.

Bu maçın sonucunda İTÜ – ODTÜ bu Pazara günü İTÜ Maslak stadında saat 12:00’de Türkiye’de Bilkent’in çim sahası dışında gördüğüm en iyi sahada karşılaşacaklar.  ODTÜ’yü geçen ay içinde güneşli bir günde Şile Stad’ında izledim. Eğer hava güzelse bu statta maç izlemek çok güzel ve üstüne de Şile’yi görüp, balık ekmek yemek gerekiyor. Bu noktada daha da Vedat Milor’laşmadan konumuza dönelim. ODTÜ Falcons, Hayden Flowers sistemini iyi öğrenmiş ve ÜniLig seviyesinde de bunu başarılı şekilde uyguluyor. Savunması ve koşu oyunları da Işık karşısında başarılıydı.
Ev sahibi Işık Üniversitesi, yeni koç değiştirmiş ve Erdem Özsalih onlara antrenörlük yapıyordu. Boğaziçi kulüp takımındaki koşucu Sertan Kutval’ı Işık Üniversitesi öğrencisi olarak maçta izledim. Ancak Boğaziçi’nde gördüğüm etkili koşular bu maçta yapamadı.  Bunda Işık’ın OL’in zayıf olması ve maçta istenen performansı verememesi olduğunu düşünüyorum. Işık Üniversitesi savunması umut veriyor, ancak tecrübe ve kondisyon eksikliği (oyuncu sayısı yeterli rotasyona izin vermiyor) daha başarılı olmamalarını engelliyor. Işık Chargers gelişime devam ederse, gelecek sene daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Son olarak, Pazar günü iki spread hucüm takımının maçı izlemek istiyorsanız, Saat 12:00’de İTÜ stadında olun derim.