Gün geçmiyor ki yüzümüz gülsün. Takımdaki dengesizlik Atlanta Falcons taraftarına ilalllah ettirdi. Bu hafta resmen kaplanlar, şahinleri parçaladı, 24-10. Maç boyu D-Line’ımız Cincinnati Bengals quarterback’i Andy Dalton’ı çok sıkıştırdı, gayet güzel baskı kurdu. Fakat iki haftadır sack yapamayarak ligin sonundayız. Hal böyle olunca bizim D-Line’ın iyi oluşu başka takımların en kötü hali oluyor.

D-Line baskısı ise koşucu Giovani Bernand’ı durdurmaya yetmedi. Andy Dalton her baskı da topu değişik yollarla koşucusuyla buluşturmayı bildi. Linebacker mevkiind ki yetersizliğimizi herkes gördü. Bengals running back’leri bizleri mahvetti diyebiliriz. Oyunun amacı kısa yardlar almak iken savunmamız öyle hatalar yaptı ki bu oyunları gereksiz büyüklükte oyunlara dönüştürmelerine izin verdiler. Bu maçtaki defansif oyunları şahsen ben beğenmedim. Evet Mike Nolan ismi bilinen iyi bir koordinatör zira takımın pek alışık olmadığı fazla blitz’li oyunlar sayılar yememize sebep oldu.

Cincinnati Bengals’ın yaptığı trickplay’leri de duruduramadık. Üniversitede oyun kurucu mevkiinde oynayan fakat receiver olarak draft edilen Mohamed Sanu’nun 50 yardlık pası ise maçın en güzel oyunuydu belki de.

Gelelim bizim ofansımıza. İki haftadır ofansımız ligde birinci fakat Cincinnati Bengals defansına yettiremedik kendimizi. Oyun kurucumuz Matt Ryan’a nazar değdirdik belki de. Geçen hafta haftanın ofansif oyuncusu seçilen Ryan bu hafta üç interception ve bir touchdown ile oynadı. Jake Matthews’ün yokluğunda Ryan’ın üzerindeki baskıyı hafifletemeyen O-Line bunun en büyük sebebiydi. Yine de Matt Ryan’ın yaptığı pas seçimleri de en uygun olanları da değildi açıkçası. İkinci yarının başlarında Ryan’nın drive’ı çok iyiydi. Zira o drive’da hüsranla sonuçlandı. Redzone’da Bengals safety’si Iloka’nın yaptığı interception ile son buldu.

Son maçta Atlanta’nın tek tesellisi veteran running back Steven Jackson oldu. Topun eline değdiği bütün oyunlarda gerektiğinden fazla yard aldı. Kısa zor yardlarda vurdu geçti.

Gelelim genel duruma, takımda right tackle neredeyse yok. Lamarr Holmes geçen seneki başarısızlığını az olsun hafifletti demiştim geçen hafta. Zira bu hafta yine diz dövdürttü ağzım, kırılaydı da demeyeydim. :) Trade deadline gelmeden bu right tackle sorunun mutlaka halledilmesi lazım.

Linebacker mevkiimize yapılan takviyelere gelince, oyuncular şans bulacak kadar bile iyi değiller. Tackle yapmaktaki düşüklüğümüz bizi direk defansta ligin sonuna çekiyor. Takım olarak dengesizliğimizde en büyük sebebimiz de bundan kaynaklı. Ofansımız şu anda ligin en üstündeyken defansımız en altta. GM Dimitroff’un bu sene kesinlikle genç kaliteli defans oyuncuları alması lazım draft’ta. Özellikle Georgia, Alabama, LSU gibi defans ağırlıklı üniversitelerden tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum bu oyuncuların. Fiziki uygunluğu çok iyi olan zira defansif farkındalığı da yüksek olan oyuncular olması gerekiyor.

Maçları ofans, şampiyonlukları defans kazanır derler. Defansımızı ve O-Line’ımızı düzeltmeden şuan için Atlanta Falcons’tan sadece mucizeler bekleyebiliriz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…