Bir hafta önce gereksiz, amatörce kaybedilen maçtan sonra ilaç gibi gelen Arizona Cardinals galibiyeti ile karşınızdayız. Falcons, 9-3’lük seriye sahip Arizona’ya sürpriz yaparak yüzümüzü güldürdü.

Geçen haftaki maçtan sonra hatasını anlayan Mike Smith takımda moral vermek için sezon geride bıraktığımız bölümünü göz önünde bulundurmadığı Arizona maçına sezona yeni başlarmış gibi hazırlanacağımızı söylemişti. Haklı da oldu, Falcons oyuncuları kendilerine verilen fırsatları hatasız değerlendirerek güzel bir galibiyet aldılar.

Büyük lokma ye büyük söz söyleme…

Evet Patrick Peterson lafım sana. Hafta arasında Julio Jones’u birebir de karşılamak istediğini ve ona güzel bir oyun oynatmayacağını söyledi Arizona’nın yıldız cornerback’i. Jones ise sessiz kaldı. Gelelim Peterson için cehenneme dönen maça… Julio Jones’u tek başına tutmayı geçtim ikili üçlü savunmalarına rağmen tutamadılar. Julio, Arizona Cardinals için adeta maçı zehir etti. Kendi kariyer rekorunu da egale etti. 189 yardlık receiving yaptı ve bir de touchdown’a imza attı. Zira burada Matt Ryan’ın etkisini unutmayalım. Arizona ile son iki maçımızda dokuz interception atan quarterback’imiz maç öncesi beni biraz düşündürmüştü açıkçası, hele ki galibiyete bu kadar açken. 361 yard, iki TD ve bir interception ile oynadı Matty Ice. Doğru kararlar vererek sevindirdi bizi.

Harry Douglas’ın da takıma dönmesiyle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu katkısının ne kadar fazla olduğunu gösterdi. Takımın üçüncü wide receiver’ı olan Douglas 116 yardlık bir istatistik yakaladı. Umarım böyle oynamaya devam ederler.

Ofanstaki gözle görülür gelişme ise koşu oyunlarıydı bu maçta. Geçen hafta Steven Jackson’ın geldiğinden bu yana 100 yardı geçemediğini söylemiştim bu maçta 101 yardlık koşu istatistiği yakalayarak benim yüzümü kara çıkardı. Böyle oynasın da varsın yüzümüz kara olsun. Kendisi istikrarlı oynarsa çok çok işimize gelecek.

Sezon başında iki center’ı kaybettik. Zaten kötü olan O-Line’ın çok daha kötüleşeceğini düşünmüştüm fakat James Stone çok güzel maçlar çıkarıyor. Koşu oyunlarındaki etkisi çok çok büyük. Eğer O-Line’da herkes Stone gibi canını dişine takıp bir şeyler denerse ofansif olarak gücümüzü ikiye katlarız. Zira hala kötü bir O-Line’ a sahibiz. Kesinlikle takviye gerekiyor.

Atlanta bahsettiğimiz gibi ofansıyla tanınan bir takım. Hücumda takımın büyük silahları var. Defansta ise bilindik tek adam yok neredeyse. Buna rağmen son haftalarda güzel oynayan kısım defans. Özellikle de defensive back oyuncularımız. Son zamanlarda çıkış yaşayan Khemal Ishmael’in yanına William Moore’un dönmesiyle safety pozisyonu iş yapar hale geldi. Arizona maçında cornerback’lerimizin ise hepsi çok güzel oynadı. Robert Mclain’den pek memnun değilim sadece bu mevkiide. Diğer oyuncularımız yetersiz, zira iş yapar haldeler. Maçı iki interception ve bir forced fumble ile tamamladılar.

Son olarak gelelim Pazartesi gecesi oynanacak maça. Green Bay Packers ile soğuk bir havada karşılaşacak takımımız. Bu maç bir şeyleri belirleyecek olan maç. Takımın şuan morali motivasyonu çok iyi çünkü sezonu çevirmenin peşindeler. Tabii ki kesinlikle kazanırız demiyorum çünkü Green Bay sezonun favori takımlarından. Eddie Lacy gibi güçlü hızlı bir koşucuları var Falcons’ın linebacker mevkiine çok iş düşecek. Tabii yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers’ı da unutmayalım. Bakalım Rodgers karşısında defansımız ne yapacak. Hem pas atabilen gerektiğinde de koşabilen bir oyun kurucu. Pazartesi gecemizi güzel kıyasıya bir maça ayıracağız…