Bütün bir sezonu Green Bay yazarak geçirdikten sonra, Türkiye’de de bu sporun yapıldığını öğrendim. Üniversite okuyan bir takım gençler takım kurmuşlar, maç falan yapıyorlarmış. Şimdi orada çoluk çocuk ne yaptığını bilmeden kafa göz yarmasınlar diye NFL’den bazı arkadaşlardan rica ettim, bizimkilere yol yordam göstersinler.

27 Şubat’ta başlayacak olan organizasyon için kaydınızı kuydunuzu yaptınız, mail geldi, bir daha kayıt yaptınız, biletin çıktısını aldınız, iki tane daha yedek alıp stratejik yerlerinize yerleştirdiniz (hayal gücünüze kalmış), hatta telefonunuza Eventbrite kurup işi iyice garantiye aldınız. Kampa geldiniz, oldukça kalabalık. Kafa karışık. Takım kaptanınız Hüseyin bile sağa sola bakınıp duruyor.

American Football Without Barriers organizasyonu kapsamında yapılacak bu yol yordam kampına gelecek arkadaşların tamamı NFL oyuncusu, ama hepsini tanımayabilirsiniz. Öyle ya, oyuncular saha içinde kask giyiyor, arada yüzleri görülse bile bir takım 46 kişi, ikisi 92. Maç kadrosu dışındakilerle birlikte 1000’in üstünde aktif oyuncu var. Şimdi kampa katılıp da o karambolde “Ya hocam iki dakika çekil de su içeyim” diye Marshawn Lynch’i ittirmeye kalkarsanız misafire ayıp olur.

Sizi bu ayıptan kurtaracak olan yine Hilmi Abi’nizdir. NFL’den gelecek oyuncuları güzelce tanıtalım ki kim kimdir iyice öğrenin. Sonra DeAngelo Williams’a Little Rock doğumlu olduğu için çocuklukta Darren McFadden’ı tanıyıp tanımadağını sorabilirsiniz. Ya da Barkevious Mingo’nun lakabının KeKe olduğunu öğrenince havaalanında “Yoksa KeKe, sen mi geldin?” diye karşılayabilirsiniz. Şimdi yavaş yavaş aşağıya kayıp misafirlerimizle tek tek tanışalım.

Gary Barnidge, TE, Cleveland Browns:

American Football Without Barriers’ın iki kurucusundan biri olan Gary Barnidge, Louisville Üniversitesi’nde oynadıktan sonra 2008’de Carolina Panthers tarafından beşinci roundda draft edildi. Çaylak sözleşmesi bittikten sonra 2013’te Cleveland Browns ile üç senelik sözleşme imzaladı. Barnidge şu anda Jordan Cameron’ın ardından ikinci tight end. Çin ve Brezilya’nın ardından üçüncüsü Türkiye’de gerçekleşecek olan AFWB’da 12 katılımcının beşi Barnidge’in takımı Cleveland’da oynuyor.

Breno Giacomini, T, New York Jets:

Breno Giacomini, Gary Barnidge ile Louisville Üniversitesi’nde birlikte oynadıktan sonra 2008’de Green Bay Packers tarafından draft edildi. Packers’ta yedek kadro dışında şans bulamayan Giacomini, 2010’de Seattle Seahawks ile sözleşme imzaladı. Super Bowl XLVIII’de Seattle ile şampiyonluk yaşadıktan sonra 2014 yılında New York Jets takımına geçti. Breno Giacomini, kurucusu olduğu AFWB’ı, ikinci senesinde ailesinin memleketi Brezilya’ya götürdü.

DeAngelo Williams, RB, Carolina Panthers:

DeAngelo Williams, 2006 yılından beri kendisini ilk round’dan draft eden Carolina Panthers için oynuyor. En iyi sezonlarını 2008 ve 2009 yıllarında geçiren Williams, 2010 yılında ayağından sakatlandığından beri eski performansında değil. Zamanında mevkisinde zirvede gösterilen Williams, şuanda Panthers’da koşu görevlerini Jonathan Stewart ve oyun kurucu Cam Newton ile paylaşıyordu. Takımının koşu ile ilgili bütün rekorlarını elinde tutan DeAngelo Williams, geçtiğimiz günlerde Carolina Panthers ile yollarını ayırdı ve free agent oldu. DeAngelo Williams, Panthers’da birlikte oynadığı sırada Gary Barnidge tarafından AFWB’a dahil edildi.

Thomas Keiser, LB, Carolina Panthers:

Üniversite futbolunu Stanford Üniversitesi’nde oynayan Thomas Keiser, draft’te seçilmemesine rağmen Carolina Panthers ile sözleşme imzaladı. Mevkisi linebacker olan Keiser, 2013 sezonunu San Diego Chargers ve 2014 sezonunu Arizona Cardinals kadrolarında geçirdikten sonra, şu anda Arena Futbolu Ligi’nde San Jose SaberCats takımında oynuyor. Thomas Keiser da DeAngelo Williams gibi Panthers oyuncusu iken Gary Barnidge aracılığıyla AFWB’a katıldı.

Jordan Cameron, TE, Cleveland Browns:

Amerika’nın en önemli üniversite futbol programlarından USC mezunu olan Jordan Cameron, 2011’de Cleveland Browns tarafından dördüncü turda draft edildi. Tight end mevkisinde takımının ilk 11 oyuncusu olan Cameron en iyi sezonunu 2013 yılında yaşadı. Geçtiğimiz sezonun önemli bir kısmını sakat geçirdikten sonra Mart ayında sözleşmesi sona eriyor. Jordan Cameron, İstanbul’a gelecek AFWB ekibindeki ikinci Cleveland tight end’i.

Barkevious Mingo, LB, Cleveland Browns:

Barkevious Mingo, Lousiana State Üniversitesi’nde (LSU) üç sene oynadıktan sonra 2013’te ilk tur altıncı sıradan Cleveland Brown tarafından draft edildi. Sakatlık yaşadığı ilk senesinden beri takımın ilk 11 dış linebacker’ı olan Mingo, dört yıl ve 16 milyon dolar değerindeki ilk sözleşmesi altında oynuyor. Barkevious Mingo, 1.93 boyu ve 109 kiloluk cüssesine rağmen üniversite yıllarında 200 ve 400 metre yarışlarında derece yaptı.

Alex Mack, C, Cleveland Browns:

Marshawn Lynch gibi UC Berkeley mezunu olan Alex Mack, 2009 yılında kendisini draft eden Cleveland Browns’ın oyuncusu. Geçtiğimiz yaz Browns ile sözleşme yenileyen Mack, NFL’in en çok kazanan ilk beş center’ı arasında. Alex Mack, geçtiğimiz sezon ayağı kırılması dışında altı yıllık kariyerinde maç kaçırmadı.

Johnson Bademosi, DB, Cleveland Browns:

Stanford Üniversite’sinde üç sene oynadıktan sonra 2012’de draft edilmeden Cleveland ile sözleşme imzalayan Johnson Bademosi, mevkisi olan defensive back oynamaktan çok, özellikle punt oyunlarında olmak üzere special teams’de görev alıyor. Bademosi, hem safety hem de cornerback oynayabiliyor. Mart ayında sözleşmesi biten Bademosi’nin eski takımıyla sözleşme yenilemesi bekleniyor.

Cooper Helfet, TE, Seattle Heahawks:

Üniversite kariyerini Duke’ta tamamlayan Cooper Helfet, 2012’de Seattle Seahawks ile sözleşme imzaladı. İki senedir kadroya bir dahil edilip bir kesilen Helfet, 2014 ve 2015’te Super Bowl oynayan Seattle ekibindeydi. Helfet’ın kariyerindeki iki touchdown’u da 2014 sezonunda geldi.

Will Svitek, T, Tennessee Titans:

Çekoslavakya doğumlu Will Svitek, AFWB ekibindeki dört Stanford mezunundan biri. 2005’te Kansas City tarafından draft edildi. Kariyerinde Kansas City dışında Atlanta Falcons, New England Patriots ve Cincinnati Bengals formaları giyen Svitek, şuanda Tennessee Titans oyuncusu. Will Svitek, 2006’da NFL Europe takımı Frankfurt Galaxy ile World Bowl XIV kazanan kadrodaydı.

Erik Lorig, FB, New Orleans Saints:

2010 yılında Stanford Üniversitesi’nden Tampa Bay Buccaneers takımına draft edilen Erik Lorig, profesyonel kariyerinin ilk dört senesini bu takımda geçirdi. Geçtiğimiz sezon New Orleans ile sözleşme imzalayan Lorik halen bu takımın oyuncusu. Üniversitede savunma tarafında defensive end oynayan Lorig, NFL’de önce tight end oynadıktan sonra şuanda fullbak mevkisinde.

Marshawn Lynch, RB, Seattle Seahawks:

AFWB ile İstanbul’a gelecek ekipte belki en çok tanınan oyuncu Marshawn Lynch. Geçen sene Super Bowl’u kazanıp, bu sene son anda kaybeden Seattle Seahawks ekibinin yıldız koşucusu. Mevkisinde belki en iyi, en sert oyuncu. Yeteneğinin yanı sıra ilginç giyim tarzı ve muhabirlerin sorularını hiçbir şekilde yanıtlamama huyuyla bir şekilde devamlı gündemde. Lynch, UC Berkeley mezunu ve Golden Bears ile geçirdiği üç sezonun sonunda 2007’de Buffalo Bills tarafından draft edildi. 2010’da Seattle’a takas edilen oyuncu, gerçek yeteneğini bu takımda gösterme fırsatı buldu. Seahawks ile her sezon 1,000 yard’ın üstüne çıkan Lynch’in durdurulması çok zor olduğu için lakabı Beast Mode.

Gelecek arkadaşlar bunlar. Devdirler, ağırdırlar, hızlıdırlar. Okul takımınızda Titan lakabıyla oynarken bir anda Giacomini’nin yanında cücük gibi kalırsanız komplekse girmeyin diye şimdiden uyarayım. Onun dışında belki hayatınızda bir daha ele geçmeyecek bir fırsat bu. Her denileni yapın, her anı hafızanıza kazıyın, fotoğraf çekin, pantolonunuzu imzalatın, artık orasını bilemem. Yeri gelmişken camia olarak da kaynaşırız. Biz de NFLTR ailesi olarak oradayız, umarım görüşürüz!