Merhaba sevgili okurlar, Koç Rams geçtiğimiz hafta Kragujevac Wildboars ile oynayacağı dostluk maçı için Sırbistana seyahat etti.  Takımlar maç öncesinde birbirlerini geliştirmek için fair play çerçevesinde individual drill’ler ve 7on7 gibi drill’ler yaptılar.

Ardından da Sırbistan hakemleri tarafından yönetilen maça başlandı. Gerçek çimde oynanan maç önceki gün yağan yağmurdan dolayı çamurlu bir haldeydi.

Maçla ilgili yorumlara gelmeden önce Wildboars’u biraz tanıyalım… Renkleri siyah beyaz olan takım 2003’te kuruldu ve şuanda senior, junior, youth, flag takımı gibi birçok takıma sahip olan köklü bir programa sahipler.

Wildboars, Sırbistan liginde 2004, 2006, 2008, 2009, 2010 yıllarının şampiyonu ve son üç yıldır da şampiyonluk maçı oynuyor. Son üç yıldır kupa alamamalarının sebebi de hepimiz yakından tanıdığı takım Vukovi Belgrad. Bu iki takım arasında ezeli bir rekabet var ve geçen sene oynadıkları ilk maçta Vukovi’yi yenen Wildboars oynadıkları ikinci maçı ve finali Vukovi’ye kaybettiler.

Koç Rams ile oynadıkları maça gelirsek; zemin şartlarının zorlu olduğu maçta üç çeyrek boyunca hiç sayı olmadı, kıran kırana ilerleyen maçta iki takım da birçok kez redzone’lara yaklaştı. Yarı boyunca iki takım da field goal denemelerinde bulunsa da başarısız oldular.

Ardından üçüncü çeyrekte Wildboars’un field goal denemesi başarılı oldu ve üçüncü çeyrek 3 – 0 Wildboars üstünlüğüyle sona erdi. Devamında turnover’larla devam eden maç kısır bir halde Wildboars üstünlüğüyle devam ediyordu. Dördüncü çeyreğin sonlarına doğru Rams önce 70 yardlık bir punt return koşusu yaptı. Endzone yakınlarında düşen koşunun ardından da bir QB sneak ile skoru 3 – 7 yaptı.

Rams TD’ı ardından süre maç sonuna 2.5 dakika kalmıştı, Wildboars maçı kazanmaya kararlı bir şekilde üst üste ataklar yapmaya başladı fakat 40 saniye kala Rams 40 yardında oynadıkları bir oyunda interception attılar. Böylece maç Rams’in Diz çökmesiyle, Wildboars 3 – 7 Rams şeklinde sona erdi.

Kısaca special takımların önemini gözler önüne seren bir maçtı diyebiliriz. Maçla ilgili önemli bir detaydan bahsetmek gerekirse en önemli konu hakemlerin yönetimiydi.

Bizim açımızdan interference olduğunu düşündüğümüz fakat flag atılmayan tartışmalı pozisyonlar olsa da hakemlerin genel tavrı ‘’Maç aksın, oyun baltalanmasın’’ şeklindeydi.

Tabi ki çok hayati, oyunun kaderini etkileyen pozisyonlara müdahale ettiler fakat bizim Türkiye’de ‘’OHA HOCAM, FLAG YUH’’ şeklinde tepki verdiğimiz birçok pozisyonda flag atılmadı.

Bu durum maç esnasında bizi bir hayli şaşırtsa da (hakemlere aşırı tepkiler verdik tabi:)) açıkçası maçtan sonra hepimize “Maç ne güzel aktı, adamlar ne güzel yönetti” dedirttiler ve maç yaklaşık iki saatte sona erdi.

Son olarak söylemek istediğim de Wildboars gerçekten sporcu mentalitesine sahip bir takım. Oyuncularının hepsi gerçek atletler, tenik olarak bizimle aynı düzeyde olduklarını söyleyebilirim. Deplasman boyunca bize hep yardımcı oldular, hatta takımın middle linebacker’ı iki gün boyunca bize etrafı gösterip bir nevi rehberlik yaptı. Maç öncesi drill’lerde de takımlar arası iletişim gayet dostaneydi ve maç sonunda hep birlikte fotoğraf çekildik.

Boğaziçi’nin Vukoviyle oynaması, Rams’in deplasmanı ve buraya gelen import oyunculara da bakarsak sanırım Amerikan futbolunda Türkiye’nin en başarılı ilişkiler kurduğu ülke Sırbistan diyebiliriz. Geçmişte de hatırlarsanız Igor gibi oyuncular gelip birçok takımda fark yaratmıştı. İki ülke arasındaki bu ilişki önümüzde birçok keyifli mücadeleye vesile olacak gibi gözüküyor. Şimdilik güncel durum bu şekilde, sezonun geri kalanında bütün takımlara başarılar diliyorum…