New England Patriots’ın eski yıldız oyuncu Aaron Hernandez, Çarşamba günü birinci derece cinayet işlemekten suçlu bulundu ve bu bir zamanlar 40 milyon dolarlık kontrat ve muazzam bir kariyere sahip olan oyuncunun sonu oldu.
25 yaşındaki Hernandez, 27 yaşındaki bahçıvanlık ve hafta sonu liglerinde amatör olarak futbol oynayan aynı zamanda da Hernandez’in nişanlısının kız kardeşiyle birlikte olan Odin Lloyd’u öldürmek suçuyla yargılanıyordu. Birinci derece cinayetin cezası ise kefaletin geçerli olmadığı ömür boyu hapis ancak dava otomatikman Massachusetts yüksek mahkemesine temyiz edilecek.
Karar sonrası Hernandez’in annesi Terri ve nişanlısı Shayana Jenkins’in göz yaşlarını tutamadıkları gözlenirken Hernandez’in onlara “Güçlü olun” telkininde bulunduğu gözlendi.
Eski profesyonel futbol oyuncusu daha önce karşılaştığı iki silah suçlamasında da suçlu bulunmuştu. Jüri bu hükmü açıklamadan önce yedi gün 36 saatlik bir karar verme aşaması geçirmişti. Lloyd, 17 Haziran 2013 gecesi Hernandez’in North Attleborough’taki evinin yakınlarında altı yerinden vurularak öldürülmüştü.
Polis, neredeyse hemen zanlı çemberini Hernandez etrafında daraltmıştı çünkü Lloyd’un cebinde NFL oyuncusunun kiraladığı arabanın anahtarını bulmuşlardı. Polis Hernandez’i tutukladıktan saatler sonra da Patriots, ligin en iyi tight end’lerinden olan oyuncuyu takımdan kesti.
Hernandez, Florida Üniversitesinde forma giyerken de All-American seçilen bir oyuncuydu ve 2010 yılında Patriots tarafından dördüncü turdan seçilmişti.
Yazan: Görkem Şahinoğlu