Tony Romo, geçtiğimiz hafta Nancy Liberman Hayat Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Dream Ball Galası’nda ödülünü alan Tony Romo, teşekkür konuşmasında “Bu ödül benim için çok anlamlı, bu ödüle layık görülmek, Nancy ile özdeşleştirilmek beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim, seneye Super Bowl’u biz kazanacağız.” diye iddialı bir açıklamada da bulundu.
Romo konuşmasına sıradan bir oyuncudan bir takım oyuncusuna dönüşme sürecini anlatarak ve bu süreçte onun yanında olan insanlara teşekkür ederek devam etti…
“Son beş senede sürekli yanımda olan insanlar var, Jason Witten, Jason Garett ve Jones ailesi. Bu insanlar uzun süredir hep yanımda. Şampiyonluğu kazanmak gerçekten çok istiyorum, bunu artık sadece kendim için istemiyorum, bunu artık her an benim yanımda olan bana destek olan bu insanlar için istiyorum. Onlar bana hayal kurmayı, hayallerime ulaşmayı öğretti. Onlar olmasaydı burada olmazdım. Bu nedenle bu şampiyonluğu onlar için istiyorum.”
Romo, Eastern Illinois’den mezun olduktan sonra draft edilmemişti ve kariyerine serbest bir QB olarak başlamıştı. Sonra Cowboys QB koçu Sean Payton’ın etkisiyle, Green Bay Packers’a gitmek yerine Cowboys’a gitmeyi seçmişti.

Romo, Dallas’da kariyerinin başında ilk 11’de sahaya çıkmadan önce Quincy Carter, Chad Hutchinson, Vinny Testaverde, Drew Henson ve Drew Bledsoe’un arkasında beklemişti.

Tony Romo ve Dallas Cowboys geçtiğimiz sezon uzun bir aradan sonra playoff’lara dönmüş ancak NFC yarı finalinde tartışmalı hakem kararlarının damgasını vurduğu bir maç sonrası Green Bay Packers’a elenmişti.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya