Perşembe gecesi başlayan 2015 NFL Draftı’nın ilk sırasında bir sürpriz olmadı ve Tampa Bay Buccaneers, Florida State’in quarterback’ı Jameis Winston’I ilk sıradan seçti.

Yıllardır takımı taşıyacak bir quarterback’e hasret olan Tampa Bay, Winston’ın aradıkları oyuncu olmasını umuyor. 2013 sezonunda Heisman Kupası’nı kazanıp, bir de Florida State’e ulusal şampiyonluk getiren Winston, son aylarda çoğu yazar tarafından draft’ın bir numarası olarak gösteriliyordu.
Chicago’daki draft’a katılmak yerine Alabama’da evinde ailesi ve arkadaşlarıyla draft’I izlemeyi tercih eden Jameis Winston, ayrıca 1987 yılından beri Tampa Bay’in ilk sıradan seçtiği ilk oyun kurucu oldu. Bucs, 1987 yılında NFL tarihinin en önemli veteranlarından olan Vinny Testaverde’yi seçmişti.
Florida temsilcisi son olarak 2009 yılında ilk tur 17.sıradan quarterback Josh Freeman’ı seçmiş ama onda da aradığını bulamamıştı.
Winston’ın sezona ilk 11’de başlaması beklenirken, genç oyuncunun omuzlarında geçtiğimiz sezon istatistiki olarak NFL’de sondan üçüncü sırada yer alan bir hücum takımını toparlaması için oldukça yük olacak…
Yazan: Kaan Özaydın