2014 – 2015 TAFL Kulüpler 1. Ligi finali 31 Mayıs Pazar günü, saat 15.00’da Anadolu Hisarı Marmara BESYO Stadı’nda oynanacak. Şampiyonluk için geçtiğimiz sezon olduğu gibi Boğaziçi Sultans ile Koç Rams mücadele edecek.

TAFL’de iki yıldır üst üste şampiyon olan Boğaziçi Sultans, eğer Koç Rams’i geçtiğimiz sezon olduğu gibi finalde devirmeyi başarırsa, 2005 yılından itibaren oynanan TAFL’de beşinci şampiyonluğunu ilan edecek.
Koç Rams ise geçtiğimiz sezon olduğu gibi, bu yıl da normal sezonu yenilgisiz tamamlamış durumda. Rams’in amacı bu yıl, namağlup sezonunu şampiyonluk ile taçlandırıp, TAFL Kulüpler 1. Ligi’ndeki ilk şampiyonluk kupasını kazanmak.
Geçtiğimiz sezon Maltepe Stadı’nda oynanan final maçında Boğaziçi Sultans, ikinci yarıda yaptığı muhteşem geri dönüşle, karşılaşmayı 30 – 23 kazanmış, Koç Rams’e de sezonun ilk mağlubiyetini tattırarak, üst üste ikinci sezon şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.
Bu yıl iki takım arasında normal sezonda oynanan karşılaşmayı Koç Rams, 19 – 7’lik skorla kazanmıştı. Rams, sezonu 7 – 0 noktalarken, Boğaziçi Sultans, beş galibiyet ve iki mağlubiyet ile ligi ikinci bitirerek finale çıkmaya hak etmişti.
Yazan: Kaan Özaydın