20 Mayıs tarihinde, yıllık NFL takım sahipleri toplantıları sona erdikten sonra NFL Başkanı Roger Goodell, yaptığı basın toplantısında yakında NFL normal sezon maçlarının Meksika’da ve Almanya’da oynanabileceğini söyledi.

Goodell, kesin bir tarih vermekten kaçınırken, Pittsburgh Steelers’ın başkanı Art Rooney II, konu hakkında oldukça önemli açıklamalara imza attı.

Aynı zamanda NFL uluslararası komitesininde bir  üyesi olan Rooney, 2020 itibariyle Meksika ve Almanya’da NFL maçları oynanmaya başlanmazsa büyük hayal kırıklığına uğrayacağını dile getirdi.
“Kesin bir zaman vermek zor ancak önümüzdeki beş yılda bu iki ülkede maçlar yapmazsak hayal kırıklığına uğrayacağım. Bu ülkelerdeki seyirciler açısından iki ülkede de oyunu destekleyen yeterli sayıda NFL hayranı var.” diyen Rooney, işin yayın hakları yönünde uğraştıklarını belirtti.
Öte yandan NFL International’ın başkan yardımcısı Mark Waller ise daha da pozitif konuştu. Waller, NFL.com’a yaptığı açıklamada hedeflerinin bu iki ülkede 2017 itibariyle maç yapmak olduğunu söyledi.
Kim bilir, belki günün birinde ülkemizde de bir NFL karşılaşmasına ev sahipliği de yapabiliriz…

 

Yazan: Kaan Özaydın