2015 NFL Draftı’nda Tampa Bay Buccaneers’ın ilk sıradan Jameis Winston’ı seçmesinin ardından tüm gözler Marcus Mariota’ya çevrilmişti. İkinci sırada seçme hakkını elinde bulunduran Tennessee Titans, tercihini, tüm takas dedikodularına ragmen Oregon Ducks’ın başarılı oyuncusundan yana kullandı.

Mariota’nın uzun süre boyunca kolejde eski koçu Chip Kelly’nin takımı olan Philadelphia Eagles’a gideceği konuşuluyordu. Titans’ın da ikinci sıra seçim hakkını takas edeceği söylentileri bu ihtimalleri güçlendiriyordu. Mariota’nın peşindeki diğer takımlar ise Cleveland Browns, Chicago Bears ve New York Jets idi.
Titans, Mariota için gelen tüm teklifleri reddederken, draft’ın arından genel menajer Ruston Webster, Mariota’yı takas etmeyeceklerini açıkladı. Ardından takımın tecrübeli koçu Ken Whisenhunt, yaptığı açıklamada Marcus Mariota’yı ilk günden ilk 11’e yerleştirmeyi planladığını duyurdu.
Şimdi Marcus Mariota’nın Titans formasıyla NFL’e nasıl bir uyum sağlayacağı büyük merak konusu. Bu yıl Heisman Kupası’nı kaldıran Oregon Ducks quarterback’i üzerine yapışan “Sistem QB’si” etiketiyle oldukça eleştirilmişti.
Öte yandan geçtiğimiz yıl çaylak sezonunda oldukça umut vaad eden performansları ortaya koyan Titans’ın genç oyun kurucusu Zach Mettenberger’a ne olacağı da tam bir muamma. Takım arkadaşlarının güvenini kazanan ve geçtiğimiz haftalarda takımın yönetiminin yaptığı açıklamalarla desteklenen Mettenberger’ın formanın direk Mariota’ya verilmesi ile büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır.
Yazan: Kaan Özaydın