Cleveland Browns takımının yeni yüzü olması için 2012 NFL Draftı’nın ilk turunda seçilen ancak beklentileri karşılayamayan Brandon Weeden’ın sözleşmesinin feshedilmesinden beri 15 ay geçti. Bundan kısa süre sonra Brwons’ın Johnny Manziel’i draft etmesiyle de Weeden başarısızlık tablosu olarak anılmaya başlandı.
Daha sonra Cowboys ile anlaşan Weeden, 2014 sezonunda kısa kariyerinin en iyi performansını sergiledi. Çıktığı beş maçta üç touchdown pası atan ve iki kez top çaldıran Weeden %58.5 oranında isabetli pas verdi ve 87.5 oyun kurucu reytingiyle oynadı…
Weeden, yorumlara bakılırsa hazırlık dönemi boyunca da kendini geliştirdi…
Weeden’ın kendini en çok geliştiren oyuncu olduğunu söyleyen Cowboys’un oyun kurucu koçu Wade Wilson “Korumalar, hücüm seçimleri ve şemalar konusunda çok iyi bir anlayışa sahip. Bu sene büyük bir sıçrama yaptı” şeklinde konuştu.
Wilson ile hemfikir olan hücum koordinatörü Scott Linehan ise “Bence harika bir hazırlık dönemi geçirdi. Şu anda hazırlık dönemi devam ediyor o yüzden bitince daha net göreceğiz ama bence oyuncular sistemin içinde ne kadar çok vakit geçirirse o kadar rahat ve iyi oynuyorlar. Cleveland’da oynarken üç yılda üç farklo sistem görmüştü, şimdi aynı sistem içimde ikinci yılı. Bunun faydalarını da sahada görebiliyorsunuz” diye konuştu.
Weeden’ın Tony Romo’nun arkasında ne kadar güven veren bir yedek olacağını bize zaman gösterecek…

 

Yazan: Giray Alptuna