Dallas Cowboys ve Minnesota Vikings’in eski running back’i Herschel Walker 53 yaşında NFL’e dönerse bu harika bir hikaye olur. Bu hikayeyi, salı günü Falcons koçu Dan Quinn başlattı…
Buckhead İş Dünyası Topluluğu toplantısına katılan Dan Quinn, hala fiziksel olarak yeterli olduğunu iddia eden Walker için kadrolarında yer olup olmadığı sorusuna, “Evet, benim tüm zamanlarda en sevdiğim oyunculardan biridir. Tabiiki onun için yerimiz var. Bence rekabet açısından mükemmel uyum sağlar” şeklinde cevap verdi.
Georgia Üniversitesinden mezun olan Herschel Walker, 12 yıllık NFL kariyerine 1986’da Dallas Cowboys ile başlamıştı. Kariyerini 1997 yılında yine Cowboys ile noktalamadan önce Eagles, Giants ve Vikings formaları da giydi.

Kariyeri boyunca 8,225 yard koşan Walker’ı Cowboys’tan Vikings’e gönderen takas, halen daha NFL’in en ses getiren takasları arasındadır. Dallas Cowboys, Walker’ı Minnesota Vikings’e gönderen takasla birlikte aldığı draft haklarıyla başta Emmitt Smith olmak üzere bir çok yıldız ismi seçmiş ve 1990’lı yıllara damga vuran, üç şampiyonluk kazanan takımını kurmuştu.

Öte yandan 2015 sezonuna girerken koşucu kadrosunda ikinci yılına giren Devonta Freeman’ı, çaylak Tevin Coleman’ı ve onlara patlayıcı bir alternatif olarak Antone Smith’i bulunduran Falcons’un bu pozisyonda oldukça kuvvetli olduğunu düşünürsek, koç Quinn’in Walker konusunda tribünlere oynaması daha muhtemel gibi duruyor.

 

Yazan: Giray Alptuna