Tom Brady’nin dört maçlık cezasını çekip çekmeyeceği henüz belli değil ama New England Patriots takımı bunun sonucunu beklerken boş durmuyor. Takım, Perşembe gecesi Packers’lı oyun kurucu Matt Flynn ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Flynn, yeni sezonun ilk maçı olan Steelers karşılaşmasında Jimmy Garoppolo’nun sahaya çıkmasının beklendiği bir oyun kurucu grubunun son halkası oldu.
Ayrıca Patriots, geçen sezonki kadrolarında ikinci yedek oyun kurucu olan Garret Gilbert’ın sözleşmesini feshettiğini de duyurdu…
Matt Flynn, NFL’deki yedi sezonunun altısında Packers kadrosundaydı ancak yeni sezon öncesi Packers Flynn’in sözleşmesini yenilemedi ve onun yerine yedek oyun kurucu olarak yoluna Scott Tolzien ile devam etme kararı aldı. Kendisine bir antrenman kampı oyun kurucusu arayan Patriots ise bu fırsatı kaçırmadı.
Kol gücünün azalması nedeniyle verimli bir sezon geçireli uzun zaman olmuş olsa da, oyun kurucu piyasasının son derece sığ olduğu bu günlerde Flynn bu marketin en iyilerinden biriydi.
Flynn, Packers tarafından 2008 draftının yedinci turunda seçildiğinden bugüne dört farklı takımda oynadı. 2013’de Packers tarafından tekrar alınana kadar Seahawks, Raiders ve Bills kadrolarında kısa süre geçirdi. Ayrıca Flynn, Packers tarihinde bir maçta en çok touchdown pası atan (altı touchdown pası) ve en çok pas yardı (480 yard) yapan ikinci oyuncu olma özelliğini de taşıyor!

 

Yazan: Giray Alptuna