Cleveland Browns, Buffalo Bills veya oyun kurucu ihtiyacı olan diğer takımların iştahı kabarmadan hemen şunu söyleyelim: Favre emekliliğini bitirip NFL’e geri dönmek niyetinde değil! Yine de Favre’ın Sports Illustrated’a verdiği röportajda hala oynayabilecek kadar iyi durumda olduğunu söylemesi, koyu Favre taraftarlarını ateşlemeye yetti.
“En azından pas vermek konusunda hala oynayabilecek kadar iyiyim” diyen Favre, NFL’e dönmeyi düşünmediğini de ekledi ve “Favre emekliliğini bitirip geri dönecek mi tartışmalarını başlatmak istemeyiz”.
“Hala 50 yarda herkes kadar iyi pas atabiliyorum ancak bu eskiden 80 yarddı” diyen Favre, NFL’deki herkes kadar kol gücü olduğunu ancak şu anda bir takıma liderlik yapacak durumda olmadığını söyledi.
“Sahaya çıkıp bir takıma liderlik edebilir miyim? Hayır. Ancak hala oynayabilirim, eskiden verdiğim tüm pasları hala verebilirim. Sadece eskisi gibi uzun mesafelere atamam ama bu da zaten çok önemli değil”
20 yıllık kariyerinin 16 senesini Packers ile geçiren Favre, 2011 senesinde kariyerine son noktayı koyduğunu açıklamıştı ancak şuanda 45 yaşında olan Favre daha önce biri Jets ikisi de Vikings için olmak üzere üç defa NFL’e geri dönmüştü. Sondan bir önceki sezonunda, ilerleyen yaşına rağmen Vikings formasıyla NFC şampiyonluk maçına çıkmış ve kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirmişti.
Yazan: Giray Alptuna