Arizona Cardinals, NFL tarihinde bir ilki gerçecekleştirdi! Kırmızı beyazlı ekip, Jen Welter’ı hazırlık kampı ve hazırlık maçları boyunca linebacker’ları çalıştırması için asistan koç stajyeri olarak atadı.

Böylelikle 37 yaşındaki Jen Welter, NFL tarihinin ilk kadın koçu olarak tarihe geçti. Hatırlanacağı üzere Nisan ayında da Sarah Thomas, NFL tarihinin ilk kadın hakemi olmuştu…

Jen Welter, Şubat ayında Indoor Football League takımı Texas Revolution’ın teknik ekibine girerek profesyonel Amerikan futbolu tarihinin ilk kadın koçu olmuştu. Bir yıl önce ise Revolution takımında running back oynayarak, erkekler profesyonel Amerikan futbolu tarihinde, kicker olmayan ilk kadın sporcu olma onuruna erişmişti.

Arizona Cardinals’ın başarılı head koçu Bruce Arians, yaptığı açıklamada, “Takım aktiviteleri sırasınad onla tanıştım ve bunun üstesinden başarıyla gelebilecek, kadınlar için bir kapı açabilecek biriydi.” diye konuştu.
Jen Welter ise basın toplantısında, “Böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini  hayal dahi etmemiştim.” dedi.
Jen Welter’ın asistan koç olması, Sarah Thomas’ın tam zamanlı NFL hakemi olması, lig için devrim niteliğinde kararlar olarak gözüküyor. Hatırlanacağı üzere Amerika’nın gözde profesyonel spor liglerinden olan NBA’de San Antonio Spurs, geçtiğimiz yıl Becky Hammon’ı asistan koç yapmıştı. Hammon, bu ay yaz liginde Spurs’u head koç olarak şampiyonluğa taşımıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın