Cumartesi akşamı Green Bay Packers’ın stadı Lambeau Field’da tarihi bir gün yaşandı. Green Bay Packers’ın efsane oyun kurucusu Brett Favre, yıllar sonra Lambeau’ya döndü ve takım yıldız oyuncuyu şöhretler müzesine sokarken, dört numaralı formasını da emekliye ayırdı.

67,000 biletli kişinin izlediği törende Favre’ın forması emekliye ayrılırken duygusal anlar yaşandı. Favre, taraftarlara şükranlarını sunarken, Green Bay taraftarları da 2008 yılında takımdan olaylı bir şekilde ayrılan oyuncuyu tekrardan bağırlarına bastılar.
2008 NFL Playoff’larında konferans finali sonrası emekliye ayrılan ancak daha sonra emeklilikten geri dönüş kararı alan Favre, 16 yıllık Packers kariyerinin ardından New York Jets’e takas edilmişti. Bu takımda bir yıl oynayan yıldız oyuncu ardından Packers’ın ezeli rakibi Minnesota Vikings ile anlaşarak Green Bay’de adeta hain ilan edilmişti.
İki sezon Vikings’te oynadıktan sonra, 2010 yılında emekliye ayrılan Brett Favre, halen NFL tarihinin en çok arka arkaya ilk 11’de sahaya çıkan oyun kurucusu. Favre ayrıca, en fazla maç kazanan quarterback, en çok isabetli pas atan quarterback, en fazla yard pas atan quarterback gibi rekorları elinde tutuyor.
42 yaşında NFL’den emekli olduğundan beri, Packers tarafından formasının emekliye ayrılıp ayrılmayacağı gündem olan Favre’ın gözleri tören sırasında zaman zaman dolarken yaptığı konuşmada, “Oldukça gururluyum, bunu tarif etmek zor. Büyük ihtimalle gecenin sonunda Brett Favre hikayeleri dinlemekten yorulacağım.” dedi.
Bir defa Super Bowl şampiyonluğu yaşayan, 11 defa Pro Bowl olan yıldız oyuncu aynı zamanda, “Her zaman profesyonel olarak Amerikan futbolu oynamayı hayal ettim, ülke genelindeki diğer çocuklardan farklı değildim. Çocukken tüm hayal ettiğim Archie Manning, Roger Staubach gibi olmaktı. Hall of Fame’de olmayı, formamın emekli edilmesini, Pro Bowl’ları hiç hayal etmemiştim. Evet, Super Bowl’larda oynamayı hayal ettim mi? Kesinlikle. Tüm hayallerim ve daha fazlası gerçek oldu.” diye konuştu.
Favre, Packers’tan ayrıldıktan sonra takımı Aaron Rodgers’a bırakırken kendisi Minnesota Vikings ile 2010 NFL Playoff’larında Super Bowl’un eşiğinden dönmüştü. Yıldız oyuncu emekli olduğunda NFL tarihinin en çok touchdown pası atan quarterback’iydi. Bu rekor, geçtiğimiz sezon Peyton Manning tarafından kırıldı.

Yazan: Kaan Özaydın